Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Αποκεφαλίζονται” 25 διευθυντές του ΣΔΟΕ – Δεν γλιτώνουν ούτε αυτοί που χειρίζονται τη λίστα Λαγκάρντ

Αποκεφαλίζονται” 25 διευθυντές του ΣΔΟΕ – Δεν γλιτώνουν ούτε αυτοί που χειρίζονται τη λίστα Λαγκάρντ

– Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης φέρεται να είναι πίσω από το ξήλωμα σχεδόν όλης της υπηρεσιακής ηγεσίας του ΣΔΟΕ
– Πρόσχημα η αναποτελεσματικότητα του ΣΔΟΕ στο κυνήγι της φοροδιαφυγής
– Η τρόικα ζητάει την ανεξαρτητοποίηση του ΣΔΟΕ και την υπαγωγή του στον νέο μόνιμο γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Θ. Θεοχάρη – Όλο το παρασκήνιο

”Ξήλωμα” ολόκληρης της υπηρεσιακής ηγεσίας του ΣΔΟΕ ετοιμάζει ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης σύμφωνα με το Capital.
Το ”ανάθεμα” για την αναποτελεσματικότητα του Σώματος θα πέσει σε 25 διευθυντές και υποδιευθυντές του ΣΔΟΕ από όλες τις υπηρεσίες της χώρας.

Όλα δείχνουν πως δεν θα γλιτώσουν ούτε όσοι χειρίζονται την καυτή πατάτα που για τον ΣΔΟΕ δεν είναι άλλη από την λίστα Λαγκάρντ.Μεταξύ αυτών φαίνεται πως είναι και ο διευθυντής Ν. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είχε χρισθεί ως επικεφαλής των ερευνών για τη λίστα Λαγκάρντ από τον οικονομικό εισαγγελέα Γ. Πεπόνη.Ο κ. Παναγιωτόπουλος μάλιστα πριν από λίγες ημέρες έριξε μία προειδοποιητική βολή στην προανακριτική καταγγέλλοντας πως το ΣΔΟΕ είναι ουσιαστικά υποστελεχωμένο.

Την ώρα που όλοι δείχνουν προς τον Μαυραγάνη, ως τον υπεύθυνο των επερχόμενων καρατομήσεων στον ΣΔΟΕ, κάποιοι άλλοι υπενθυμίζουν με νόημα πως η τρόικα είναι αυτή που πιέζει αφόρητα την κυβέρνηση για ανεξαρτητοποίηση του ΣΔΟΕ και υπαγωγή του στον νέο μόνιμο γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων.

Πάντως εαν επιχειρηθούν αυτές οι σαρωτικές αλλαγές στον ΣΔΟΕ μόνο ”αναίμακτα” δεν θα περάσουν από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που πριν 4 μήνες είχαν μπλοκάρει την επιχείρηση αντικατάστασης 165 στελεχών εφοριών.

Διαβάστε επίσης: Δάνειο 2 δις ευρώ από την Ελλάδα ζητά η Κύπρος

Να πως οι Γερμανοί κερδίζουν όταν οι άλλοι γονατίζουν

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε