Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Αποκλείει το ενδεχόμενο πλαφόν στα καύσιμα ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Αποκλείει το ενδεχόμενο πλαφόν στα καύσιμα ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Ο υπουργός εστίασε στην ανάγκη να παταχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά καυσίμων, τονίζοντας ότι το υπουργείο θα εντείνει τις προσπάθειες.

Απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στην τιμή της βενζίνης με τις σημερινές συνθήκες o υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM και απέδωσε την ανοδική τροχιά που καταγράφει η τιμή της αμόλυβδης στους φόρους που έχουν επιβληθεί και οι οποίοι όπως είπε, οφείλονται στην οικονομική κατάσταση στην οποία έχει φτάσει η χώρα.

Ο υπουργός εστίασε στην ανάγκη να παταχθούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας στην αγορά καυσίμων, τονίζοντας ότι το υπουργείο θα εντείνει τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση. «Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συλλάβουμε όλους όσους κλέβουν και καταδολιεύουν τους καταναλωτές.

Σας υπόσχομαι ότι τα μηχανήματα που έχουν βάλει ορισμένοι και επιχειρούν να κλέψουν τους καταναλωτές, θα τελειώσουν. Όχι μόνο θα μπει λουκέτο ή θα πληρώσουν πρόστιμα, αλλά θα πάνε και φυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το εάν εκτιμά ότι η τιμή της βενζίνης θα φτάσει τα 2 ευρώ, δεδομένων και των διεθνών εξελίξεων, επισήμανε ότι ”δεν πρέπει να σπείρουμε πανικό στους πολίτες” και υπενθύμισε ότι η χώρα μας εισάγει μόνο το 10% του πετρελαίου από τη Λιβύη.

Διαβάστε επίσης:

Μόνο σήμερα αυξήθηκε κατά 6 λεπτά η αμόλυβδη – Στο Ρέθυμνο άνω των 2 ευρώ η Σούπερ Αμόλυβδη

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε