Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Απολύσεις στη Σέλμαν

Απολύσεις στη Σέλμαν

Στο πρώτο τρίμηνο η Σέλμαν εμφάνισε ζημιές 4,2 εκατ. ευρώ με μακροπρόθεσμο δανεισμό 95 εκατ. ευρώ.

Κύμα ομαδικών απολύσεων καταγγέλει η ΓΣΕΕ στη βιομηχανία επεξεργασίας ξύλου Σέλμαν. Ζητεί την ανάκλυση των απολύσεων στο εργοστάσιο στη Χαλκίδα και καλεί τη νέα διοίκηση της εταιρείας να παραστεί στην τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας την Τρίτη 6 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η άλλοτε κραταιά βιομηχανία ξυλείας εξαγοράστηκε στο τέλος του 2009 από τον κ. Αντ. Αδαμόπουλο ιδιοκτήτη της εταιρείας Alfa Wood με έδρα τη Λάρισα. Η εξαγορά στοίχησε περί τα 30 εκατ. ευρώ.

Σε πρόσφατη συνέντευξη ο κ .Αδαμόπουλος είχε δηλώσει: «Και τα δύο εργοστάσια της εταιρείας σε Χαλκίδα και Κομοτηνή δουλεύουν πλέον επτά ημέρες την εβδομάδα. Θέλουμε να αυξήσουμε την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας γιατί έτσι μόνο θα μειωθούν τα κόστη. Τώρα έχουν αρχίσει και λειτουργούν όλες οι γραμμές παραγωγής. Θα δούμε ποιές είναι κερδοφόρες και ποιες ζημιογόνες ώστε να αποφασίσουμε αν υπάρχει πλεονάζων προσωπικό ή όχι».

Στο πρώτο τρίμηνο η Σέλμαν εμφάνισε ζημιές 4,2 εκατ. ευρώ με μακροπρόθεσμο δανεισμό 95 εκατ. ευρώ και βραχυπρόθεσμο 19 εκατ. ευρώ. Σήμερα στον όμιλο της Σέλμαν απασχολούνται περίπου 880 εργαζόμενοι.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε