Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Απολύσεις στο Δημόσιο και μαχαίρι στα δώρα του ιδιωτικού τομέα

Απολύσεις στο Δημόσιο και μαχαίρι στα δώρα του ιδιωτικού τομέα

– Φωτιά τα νέα μέτρα που ζητάει το ΔΝΤ
– Κομμένα τα δώρα στον ιδιωτικό τομέα για την… ανταγωνιστικότητα
– Απολύσεις στο Δημόσιο για την… οικονομία
– Κόβονται όλα τα επιδόματα και μένει… ένα

Τα επιπλέον δισεκατομμύρια που ζητάει το ΔΝΤ για τη διετία 2013-2014 μεταφράζονται σε μέτρα και τα μέτρα που επιβάλει η τρόικα ποτέ δεν είναι προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης, αλλά προς την κατεύθυνση της αύξησης των φόρων και των περικοπών.

Με τη φοροκαταιγίδα να συνεχίζεται το ΔΝΤ ζητά την άμεση περικοπή δαπανών.

Έτσι και με τον κ. Τόμσεν να χαρακτηρίζει τη μονιμότητα στο Δημόσιο αναχρονιστική θεωρείται δεδομένο ότι οι απολύσεις 15.000 ατόμων από το δημόσιο θα προχωρήσουν αρχής γενομένης το καλοκαίρι.

Παράλληλα και το όνομα της περιβόητης ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας το ΔΝΤ εμφανίζεται έτοιμο να επαναφέρει το ζήτημα των πρόσθετων μειώσεων στις αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα μέσω της κατάργησης 13ου και 14ου μισθού αν δεν βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα.

Ένα μεγάλο… αγκάθι για το ΔΝΤ είναι επίσης τα επιδόματα που κοστίζουν στο κράτος κάθε χρόνο 14 δισεκατομμύρια ευρώ και έτσι μπαίνουν και αυτά στο κρεβάτι του Προκρούστη. Η πρόταση δεν είναι άλλη από την πλήρη κατάργηση όλων των επιδομάτων και η αντικατάστασή τους από ένα το οποίο θα δικαιούνται όσοι αμείβονται με μισθούς ή έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας.

Διαβάστε επίσης:
Το ΔΝΤ ζητάει νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και απόλυση του 22% των δημοσίων υπαλλήλων

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε