Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Απολύσεις στο Δημόσιο: τι είπε ο Γ. Στουρνάρας και τι θέλει η τρόικα

Απολύσεις στο Δημόσιο: τι είπε ο Γ. Στουρνάρας και τι θέλει η τρόικα

Ούτε μειώσεις στον κατώτατο μισθό, ούτε και απολύσεις στο Δημόσιο θέλει η κυβέρνηση είπε ο Γ. Στουρνάρας, όμως οι τροϊκανοί επανέρχονται και ξεκινάει νέος γύρος πιέσεων

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε αισιόδοξος ότι το 2014 θα είναι χρονιά μικρής ανάκαμψης, ωστόσο τόνισε ότι υπάρχουν ακόμη πολλά αγκάθια.

Μιλώντας στο Mega ο Γ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να τον μειώσει τον κατώτατος μισθό, ενώ σε ότι έχει να κάνει με τις απολύσεις Δημοσίων υπαλλήλων τόνισε μεν ότι δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης, ειδικά όπως είπε από τη στιγμή που οι αποχωρήσεις είναι περισσότερες από το αναμενόμενο, είπε ωστόσο πως είναι ένα θέμα δύσκολο και ανοιχτό για τους εταίρους, αποκαλύπτοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς ότι από τη μεριά της τρόικας η πίεση προς αυτή την κατεύθυνση παραμένει.

Γενικότερα στα εργασιακά ο κ. Στουρνάρας ξεκαθάρισε ότι συλλογικές συμβάσεις θα είναι δυνατό να υπάρξουν ξανά στο μέλλον μόνο όταν αποχωρήσει από τη χώρα η τρόικα και αποκατασταθεί μια βιώσιμη οικονομία, που θα οδηγήσει στην έξοδο στις αγορές.

Σε ό,τι αφορά στο φόρο ακινήτων ο υπουργός είπε πως δεν υπάρχει βιασύνη και επιχειρείται η θέσπιση ενός απλούστερου φόρου, ενώ ως προς το μείζων θέμα της φοροδιαφυγής και την δυστοκίας στα έσοδα παρατήρησε ότι το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο άλλαξε φέτος η φορολογία στους επιτηδευματίες, με παράλληλη κατάργηση του αφορολόγητου», τόνισε.

Διαβάστε επίσης:

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε