Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απόλυτη επιβεβαίωση του NewsIt: Όλα τα μέτρα του φορολογικού νομοσχεδίου

Απόλυτη επιβεβαίωση του NewsIt: Όλα τα μέτρα του φορολογικού νομοσχεδίου
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.12.2010 | 20:48
Πρώτη δημοσίευση: 09.12.2010 | 20:48

Χωρίς εκπλήξεις πέρασε από το υπουργικό το μίνι φορολογικό νομοσχέδιο. Δίνει κίνητρα για αγορά πρώτης κατοικίας και νέων αυτοκινήτων, με μείωση των τελών κυκλοφορίας.

Όπως είχε εδώ και καιρό ανακοινωθεί από τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η κυβέρνηση αποφάσισε την αύξηση του ΦΠΑ από το 11 στο 13%, μειώνοντας ταυτόχρονα το ΦΠΑ για τα φάρμακα και τη διαμονή σε ξενοδοχεία.

Καταργείται το πόθεν έσχες για την αγορά πρώτης κατοικίας, αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Μειώνεται ο φόρος κατανάλωσης οικιακού ηλεκτρικού ρεύματος στα 2,2 Mwh, ενώ δίνονται κίνητρα – όπως έκπτωση των τελών ταξινόμησης και αναπροσαρμογή του φόρου πολυτελείας για οχήματα μεσαίας εργοστασιακής αξίας- για την αντικατάσταση παλαιών οχημάτων.

Αναλυτικά τα μέτρα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου

- Αύξηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από το 11% στο 13% και του υπερμειωμένου από το 5,5% στο 6,5%.

- Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για τα φάρμακα και τη διαμονή σε ξενοδοχεία και καταλύματα από το σήμερα ισχύον 11% στον νέο υπερμειωμένο συντελεστή 6,5%.

- Αναστολή της εφαρμογής της διερεύνησης του πόθεν έσχες για την αγορά πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ.

- Απλοποίηση του συστήματος διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης με την κατάργηση της καταβολής του αυξημένου ΕΦΚ καυσίμου κατά τον εκτελωνισμό από τους προμηθευτές πετρελαίου θέρμανσης.

- Μείωση του φόρου κατανάλωσης για την ηλεκτρική ενέργεια για την οικιακή χρήση (από 5 ευρώ/MWh σε 2,2 ευρώ/MWh), αύξηση των επιχειρηματικών τιμολογίων εκτός της υψηλής τάσης (από 2,5 ευρώ/MWh σε 5 ευρώ/MWh) και πλήρης απαλλαγή από τον φόρο για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για γεωργική χρήση. Η ρύθμιση αυτή γίνεται αντισταθμιστικά στο πλαίσιο της αναμόρφωσης των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας.

- Παροχή κινήτρων για την αντικατάσταση οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας με έκπτωση των τελών κυκλοφορίας και αναπροσαρμογή του φόρου πολυτελείας σε αυτοκίνητα μεσαίας εργοστασιακής αξίας.

- Μείωση του συντελεστή του ΕΦΚ στον καπνό από το 67% στο 65% και την αύξηση του παγίου στοιχείου από το 10% στο 15%.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο