Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Bροχή 10 Αθήνα Αναλυτικά

Απορρίπτει απολύτως το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους

Απορρίπτει απολύτως το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 01.04.2011 | 19:50
Πρώτη δημοσίευση: 01.04.2011 | 19:39

"Δεν είμαι ο μόνος" που απορρίπτει την ιδέα αυτή, είπε ο Υπουργός σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση του πρακτορείου Bloomberg ενώπιον δημοσιογράφων.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου απέκλεισε απολύτως το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους της Ελλάδας, σε δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο συνεδρίου στο Τσερνόμπιο της Βόρειας Ιταλίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dow Jones Newswires.
 
Ο υπουργός είπε ότι υπάρχει "κάποια υστέρηση" στα φορολογικά έσοδα το πρώτο δίμηνο του 2011, αλλά σημείωσε ότι η μείωση του ελλείμματος είναι μεγαλύτερη από το στόχο.

Οποιαδήποτε ενδεχόμενη δημοσιονομική απόκλιση, πρόσθεσε, θα απαιτήσει περαιτέρω μείωση των δημόσιων δαπανών, ενώ ανέφερε ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει τα τελικά στοιχεία για το έλλειμμα στο τέλος του μήνα.

Ο υπουργός είπε ότι εξακολουθεί να εκτιμά ότι το ΑΕΠ θα μειωθεί φέτος κατά 3%, αλλά σημείωσε ότι υπάρχει κάποιο ενδεχόμενο η μείωση να είναι μικρότερη, χάρη στην ταχεία αύξηση των εξαγωγών. "Γνωρίζουμε ότι η ύφεση ήταν πέρυσι βαθύτερη από αυτή που νομίζαμε", πρόσθεσε.



   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook