Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Απρόσμενη μείωση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ

Απρόσμενη μείωση του εμπορικού ελλείμματος των ΗΠΑ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.04.2012 | 23:39

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση από μήνα σε μήνα μετά τον Μάιο του 2009, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου.

Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο των Ηνωμένων Πολιτειών απρόσμενα συρρικνώθηκε κατά 12,4% τον Φεβρουάριο --στα 46 δισ. δολάρια-- συγκριτικά με τον Ιανουάριο επειδή οι αμερικανικές εξαγωγές το χρονικό αυτό διάστημα πήγαν πολύ καλά, ενώ οι εισαγωγές από την Κίνα και άλλα κράτη μειώνονταν, ενώ επιπλέον εισήχθη και το λιγότερο πετρέλαιο σε διάστημα 15ετίας, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Αναλυτές ανέμεναν εμπορικό έλλειμμα περίπου 52,5 δισ. δολαρίων.

Οι ΗΠΑ κατάφεραν να εξάγουν τον Φεβρουάριο σε αρκετά κράτη, ενίοτε σε επίπεδο-ρεκόρ, τόσο υπηρεσίες αλλά και κεφαλαιακά αγαθά (βιομηχανικά, αεροπλάνα) .

Οι αμερικανικές εξαγωγές τους έφτασαν τα 181,2 δισ. δολάρια, ποσό που αποτελεί μηνιαίο ρεκόρ.

Ειδικά στις εξαγωγές προς τον γειτονικό Καναδά σημειώθηκε αύξηση 7,2%. Σταθερή αύξηση είχαν οι εξαγωγές των ΗΠΑ προς ΕΕ, Βραζιλία, Κίνα και κράτη όπου σημειώνεται εκβιομηχανισμός, σημειώνει το ανακοινωθέν του υπουργείου Εμπορίου.

Ξεπέρασαν άνετα τα 5 δισ. δολάρια οι εξαγωγές προς Βρετανία--άλλο ένα ρεκόρ.

Τέλος και οι εισαγωγές του Φεβρουαρίου έπεσαν στο προ τριετίας επίπεδο (-2,7%), φθάνοντας συνολικώς στα περίπου 227 δισ. δολάρια.   Διαδώστε αυτό το άρθρο