Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Άρχισαν οι επισκευές των αυτοκινήτων Toyota στην Ευρώπη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η ανάκληση αφορά τα μοντέλα: AYGO, iQ, Yaris, Auris, Corolla, Verso, Avensis και RAV4.

Η ιαπωνική αυτοβιομηχανία Toyota ξεκίνησε σήμερα να αλλάζει το πεντάλ γκαζιού στα μοντέλα των αυτοκινήτων στα οποία εντοπίστηκε αυτό το πρόβλημα στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δήλωσε ένας εκπρόσωπος Τύπου της Toyota στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

“Ξεκινήσαμε από την Τρίτη την εκστρατεία ενημέρωσης και επικοινωνήσαμε με τους πελάτες μας για να τους ενημερώσουμε και να τους καλέσουμε να επικοινωνήσουν με τους αντιπροσώπους μας προκειμένου να προχωρήσουν στην επισκευή”, διευκρίνισε ο Ετιέν Πλα, εκπρόσωπος Τύπου της Toyota Motors Europe, με έδρα τις Βρυξέλλες. 

“Οι διαδικασίες διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα. Σε κάποιες η Toyota ενημέρωσε τους πελάτες, σε άλλες η Toyota ενημέρωσε τις αρχές και σε κάποιες τρίτες οι αρχές έχουν αναλάβει την επικοινωνία”, πρόσθεσε. 

Οι πελάτες της Toyota καλούνται να “επικοινωνήσουν με τον αντιπρόσωπο τους ή με οποιονδήποτε συμβεβλημένο αντιπρόσωπο της εταιρείας προκειμένου να κλείσουν ραντεβού και να προχωρήσουν στην επισκευή”, διευκρίνισε ο Πλα.

Το πρόβλημα εμφανίστηκε στην Ευρώπη τον Δεκέμβριο του 2008, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα που επιβεβαιώθηκε ότι είχαν το πρόβλημα ήταν δεξιοτίμονα και προορίζονταν για την αγορά της Βρετανίας και της Ιρλανδίας. Στο τέλος της χρονιάς όμως παρατηρήθηκε ότι το πρόβλημα ήταν πιο διαδεδομένο και η εταιρεία προχώρησε στην ανάκληση των μοντέλων που το παρουσίασαν.

“Κανένα ατύχημα στην Ευρώπη δεν προκλήθηκε εξαιτίας αυτού του προβλήματος”, επεσήμανε ο Πλα. Η Toyota Europe ενημέρωσε τους πελάτες της ότι δεν “επείγει” να αντικαταστήσουν το πεντάλ του γκαζιού στο αυτοκίνητό τους αν δεν έχουν αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής κάποιο πρόβλημα, αλλά “συμβουλεύει να προχωρήσουν σε αυτή την επισκευή”, πρόσθεσε ο Πλα.

Η Toyota ανακοίνωσε την ανάκληση 1,8 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ευρώπη, 2,3 εκατομμυρίων στις ΗΠΑ και 270.000 στον Καναδά εξαιτίας ενός προβλήματος στο πεντάλ του γκαζιού. 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε