Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Άρχισαν τα όργανα και για την Ιταλία – Αυστηρά μηνύματα προς Μπερλουσκόνι

Ο πρωθυπουργός Μπερλουσκόνι δήλωσε με έμφαση ότι, “σε όλη τη ζωή του ποτέ δεν απέτυχε σε κανένα διαγώνισμα, άρα δεν θα αποτύχει και στο συγκεκριμένο”.

Η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ ζήτησε, σήμερα, απο την ιταλική κυβέρνηση “να μειώσει αξιόπιστα” το δημόσιο χρέος (120% του ΑΕΠ της Ιταλίας) στη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου στις Βρυξέλλες μαζί με τον γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί.

“Η εμπιστοσύνη δεν κερδίζεται μόνον χάρη στα χρηματο-πιστωτικά ‘οχυρά’, όπως είναι το ΕΤΧΣ, με το οποίο η ευρωζώνη οπλίστηκε”, σημείωσε η καγκελάριος Μέρκελ.”Θεωρούμε την Ιταλία εναν μεγάλο και σπουδαίο εταίρο της ευρωζώνης κι ας κάνει, λοιπόν, τα πάντα ώστε να σταθεί στο ύψος των ευθυνών της”, πρόσθεσε η κα Μέρκελ

Ο πρόεδρος Σαρκοζί έθεσε ως παραδείγματα τόσο την Ιρλανδία, όσο και την Πορτογαλία, όπου “τα πράγματα πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση”, καθώς επίσης και την Ισπανία, “που δεν βρίσκεται πια στην ‘πρώτη γραμμή’ οικονομικού κινδύνου, χάρη στις κυβερνητικές προσπάθειες και το αίσθημα ευθύνης της αντιπολίτευσης”. Λέξη, όμως, για την Ιταλία.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλιας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας, σήμερα το πρωΐ στις Βρυξέλλες, στη συνέντευξη που έδωσε με τη λήξη των εργασιών της συνόδου κορυφής θέλησε εμφανώς να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, σχολιάζει το Γαλλικό πρακτορείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι αποφάσεις την Τετάρτη με την Μέρκελ να οδηγά την κούρσα – Προειδοποίησε την Ελλάδα και για νέα μέτρα

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε