Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον ΔΟΛ, “Το Βήμα” και “Τα Νέα”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να γίνει στις 3 Μαρτίου
– Σε περίπτωση που τοποθετηθεί ειδικός διαχειριστής θα αρχίσει η διαδικασία πώλησης είτε του συνόλου του ΔΟΛ, είτε ξεχωριστά του κάθε περιουσιακού στοιχείου μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού
– Σύμφωνα με το νόμο, ο Σταύρος Ψυχάρης έχει τη δυνατότητα να αποτρέψει το διορισμό ειδικού διαχειριστή
– Οι εργαζόμενοι προχωρούν σε ασφαλιστικά μέτρα

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον ΔΟΛ, τις εφημερίδες “Τα Νέα” και “Το Βήμα”. Οι τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέθεσαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας αίτηση για το διορισμό ειδικού διαχειριστή.

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να γίνει στις 3 Μαρτίου και σε περίπτωση που τοποθετηθεί ειδικός διαχειριστής (οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι η εταιρεία Grant Thornton) θα ξεκινήσει η διαδικασία πώλησης είτε του συνόλου του ΔΟΛ, είτε ξεχωριστά του κάθε περιουσιακού στοιχείου μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού, αφού προηγουμένως θα διενεργήσει απογραφή.

Η διαδικασία αναμένεται, όπως προβλέπει ο νόμος, να διαρκέσει το πολύ 12 μήνες και από τα χρήματα που θα εισπραχθούν εξοφλούνται πρωτίστως οι πιστώτριες τράπεζες.

Σύμφωνα με το νόμο ο Σταύρος Ψυχάρης έχει τη δυνατότητα να αποτρέψει το διορισμό ειδικού διαχειριστή. Μπορεί να το κάνει αν εμφανιστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας κατά την εκδίκαση της υπόθεσης και αποδείξει ότι ο ΔΟΛ δεν βρίσκεται σε οριστική παύση πληρωμών.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους προχωρούν σε ασφαλιστικά μέτρα για να ξεμπλοκάρει ένας λογαριασμός της εταιρείας “Αργος” και να βρεθούν χρήματα για τις τρέχουσες ανάγκες. Πάντως, στα δημοσιογραφικά γραφεία του ΔΟΛ κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι υπάρχει χαρτί για δύο μήνες και συνεπώς οι εφημερίδες θα κυκλοφορούν.

Επίσης, οι δημοσιογράφοι με τη βοήθεια της ΕΣΗΕΑ και τη συνδρομή του δικηγορικού γραφείου του Ρουπακιώτη (πρώην πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Αθήνας) προχωρούν σε ασφαλιστικά μέτρα σε μία προσπάθεια να εισπράξουν τα δεδουλευμένα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε