Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Άρχισε η δημόσια προσφορά της Εθνικής για την απόκτηση της Eurobank

Άρχισε η δημόσια προσφορά της Εθνικής για την απόκτηση της Eurobank

Ξεκίνησε σήμερα, με τη δημοσίευση του Πληροφοριακού Δελτίου, η περίοδος πέντε εβδομάδων (με δυνατότητα δύο επιπλέον εβδομάδων παράτασης) για την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς της Εθνικής Τράπεζας για την απόκτηση της Eurobank.

Οι μέτοχοι της Eurobank έχουν περιθώριο έως τις 15 Φεβρουαρίου για να αποδεχτούν τη δημόσια πρόταση που κατέθεσε η Εθνική. Εντός δύο εργάσιμων ημερών από τη λήξη της περιόδου αποδοχής, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα της δημόσιας πρότασης, ενώ η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της Εθνικής αναμένεται να ξεκινήσει στις 27 Φεβρουαρίου.

Η δημόσια πρόταση της Εθνικής προβλέπει σχέση ανταλλαγής 58 μετοχές Εθνικής για κάθε 100 μετοχές Eurobank, ενώ υπενθυμίζεται ότι μέτοχοι που κατέχουν το 43,6% των δικαιωμάτων ψήφου της Eurobank έχουν δεσμευτεί να προχωρήσουν στη διάθεση των μετοχών τους.

Όπως αναφέρει η Εθνική Τράπεζα, από την 11 Ιανουαρίου 2013 και καθ΄ όλη τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, όπως ορίζεται στο Πληροφοριακό Δελτίο, το Πληροφοριακό Δελτίο καθώς και οι Δηλώσεις Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης θα διατίθενται δωρεάν κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, σε όλα τα καταστήματα της Τράπεζας στην Ελλάδα.

Διαβάστε

Δημοπρασία εντόκων γραμματίων 1,25 δισ την ερχόμενη Τρίτη

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε