Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

«Ας δώσει επιτέλους η Γερμανία το καλό παράδειγμα»

«Ας δώσει επιτέλους η Γερμανία το καλό παράδειγμα»

Ως… πυλώνας της σταθερότητας στην ευρωζώνη, η Γερμανία οφείλει να συνεχίσει να δίνει το καλό παράδειγμα στην Ευρώπη σύμφωνα με τον πρόεδρο της Μπούντεσμπανκ.

«Η Γερμανία έχει μία ιδιαίτερη ευθύνη ως πυλώνας σταθερότητας της νομισματικής ένωσης», δηλώνει ο Γενς Βάιντμαν σε συνέντευξή στην εφημερίδα Tagesspiegel και καλεί το Βερολίνο να μη χαλαρώσει τις προσπάθειές για δημοσιονομική ισορροπία.

«Η παύση στη δημοσιονομική σταθεροποίηση που προβλέπεται αυτό το έτος δεν είναι πειστική, ενόψει των προοπτικών ανάπτυξης», προσθέτει ο Γενς Βάιντμαν, ενώ η Γερμανία πρέπει να δώσει το καλό παράδειγμα.

Το γερμανικό δημοσιονομικό έλλειμμα θα φθάσει για το 2011 στα 20 δισεκατομμύρια ευρώ, ξεπερνώντας τις αρχικές προβλέψεις, εξαιτίας μίας υποστηριζόμενης οικονομικής ανάπτυξης κατά τα τελευταία δύο χρόνια. Αλλά κατά τη διάρκεια του 2012 αναμένεται να φθάσει τα 26 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Ένα από τα μαθήματα της κρίσης είναι ότι δεν πρέπει να καθυστερήσουμε την σταθεροποίηση», λέει ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας.

Ο Γενς Βάιντμαν δηλώνει ότι οι αποφάσεις των ευρωπαίων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων για την ενίσχυση της δημοσιονομικής πειθαρχίας στις ευρωπαϊκές συνθήκες, μπορούν να αποτελέσουν μία χρήσιμη συμβολή στην επίλυση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, αλλά θα εξειδικευθούν σε κάθε μία από τις χώρες μέλη για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Η παρουσίαση από την Ιταλία του προϋπολογισμού του 2013 το καλοκαίρι θα είναι ένα σημαντικό βήμα, λέει. «Εάν η Ιταλία κατορθώσει να παρουσιάσει το καλοκαίρι το σχέδιο ενός ισορροπημένου προϋπολογισμού για το 2013, βραχυπρόθεσμα θα βρισκόμαστε σε καλό σημείο», λέει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Τα δάνεια στην Ελλάδα μας δίνουν τόκους”

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε