Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Άσμουσεν: Ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2014

Άσμουσεν: Ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2014

Η Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014, εκτίμησε το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Γεργκ Άσμουσεν, σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί αύριο στην τοπική γερμανική εφημερίδα Ράινισε Ποστ.

«Η ελληνική οικονομία κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014. Εκείνοι που προέβλεπαν στις αρχές του χρόνου μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ διαψεύσθηκαν πέρα για πέρα», υπογράμμισε, σύμφωνα με τα προδημοσιευμένα αποσπάσματα της συνέντευξής του, ο Άσμουσεν.

Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ εκφράστηκε επαινετικά με την ευκαιρία στις σημαντικές προσπάθειες της χώρας για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, παρά την ύφεση, τις καθυστερήσεις στις διαρθρωτικές αλλαγές και τη λαϊκή δυσαρέσκεια εξαιτίας της αυστηρής λιτότητας.

«Ανάμεσα στο 2009 και το 2012 το δημοσιονομικό έλλειμμα μειώθηκε κατά 9 μονάδες εν σχέσει προς το ποσοστό του ΑΕΠ. Είναι ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα», εκτιμά ο Άκερμαν στην ίδια συνέντευξη. Επίσης, σημειώνει πως στο ίδιο διάστημα το ατομικό κόστος εργασίας στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 6% εν σχέσει προς το 2008 σε σύγκριση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

«Η Ελλάδα οφείλει να δημιουργήσει ανάπτυξη και να ξαναστηθεί η ίδια στα πόδια της χάρη στα δημοσιονομικά έσοδα», ανέφερε ο Άσμουσεν, αποκλείοντας προς το παρόν κάποιο νέο πρόγραμμα δανεισμού της χώρας από την Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Goldman Sachs: “μόνο αν το θέλει η τρόικα η Ελλάδα μπορεί να ξαναχρεοκοπήσει!”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε