Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Άσχημα μαντάτα από ΔΝΤ για την αμερικανική οικονομία: “Θα είναι χλιαρή”

Άσχημα μαντάτα από ΔΝΤ για την αμερικανική οικονομία: “Θα είναι χλιαρή”

 Η οικονομική ανάκαμψη στις ΗΠΑ παραμένει “χλιαρή” και η οικονομία θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με μέτριους ρυθμούς τα επόμενα χρόνια, προέβλεψε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις του για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ, στο 2% για το 2012 (από 2,1%) και στο 2,25% (από 2,4%) για το 2013, λόγω των μικρότερων δαπανών που πραγματοποιούν τα νοικοκυριά, των δημοσιονομικών περιορισμών και της χαμηλής ζήτησης.

Το ΔΝΤ προειδοποίησε επίσης ότι η οικονομική κρίση στην Ευρώπη και η απειλή για αυξήσεις στη φορολογία και περικοπές στις δημόσιες δαπάνες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την αμερικανική οικονομία. Σημείωσε επίσης ότι μολονότι οι εξαγωγές πάνε καλά, η ζήτηση στην Ευρώπη έχει μειωθεί και κάλεσε στην αμερικανική κυβέρνηση να θέσει σε εφαρμογή μια δημοσιονομική πολιτική που θα επιτρέψει να μειωθεί μεσοπρόθεσμα το επίπεδο του χρέους.

Τον περασμένο μήν η Ουάσινγκτον είχε ανακοινώσει ότι το ΑΕΠ της αυξήθηκε κατά 1,9% το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ενώ κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2011 η αύξηση ανήλθε στο 3%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε