Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Attica Bank: Φτάνουν τα 2,2 δισ. τα “κόκκινα” δάνεια

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ένα βήμα πριν την τοποθέτηση επιτρόπου από την ΤτΕ βρίσκεται πλέον η Attica Bank καθώς τα κόκκινα δάνεια φτάνουν στο 60% και την ίδια ώρα το ΤΣΜΕΔΕ επιμένει στην τοποθέτηση άλλων προσώπων στο ΔΣ σε σχέση με εκείνα που φαίνεται ότι συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και κεντρικής τράπεζας.

Ο έλεγχος που διενήργησαν ΤτΕ και Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός από 31/12/2014 ως σήμερα δείχνουν ότι η τράπεζα κινήθηκε ενάντια σε κάθε πρακτική και κατά πολλούς ενάντια στη λογική.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το 2015 και ενώ οι καταθέσεις στην τράπεζα μειώθηκαν από τα 3,25 δισ. ευρώ στα 2,14 δισ. ευρώ η Attrica Bank αύξησε τις χορηγήσεις δανείων κατά 250 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή αύξηση της τάξης του 10%, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2016 και με τις καταθέσεις να μειώνονται κατά 130 εκατομμύρια η τράπεζα προχώρησε σε χορηγήσεις δανείων της τάξης των 76 εκατομμυρίων ευρώ.


Πρακτική που συνεχίστηκε και τους επόμενους μήνες ουσιαστικά ως τώρα. Μάλιστα όσο η τράπεζα χορηγούσε δάνεια τόσο αυξανόταν και το ποσοστό των κόκκινων δανείων με αποτέλεσμα αυτά να φτάσουν από τ0 44% το 2015 στο 56% το 2015 και σήμερα, με βάση τις δηλώσεις Στουρνάρα στο 60%.

Η ΤτΕ επιμένει ότι το νέο Δ.Σ. Της τράπεζας θα πρέπει να επιλεγεί με πλήρως τεχνοκρατικά κριτήρια, σε αντίθετη περίπτωση η τοποθέτηση επιτρόπου στην Attica Bank μάλλον θα αποτελέσει μονόδρομο.

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε