Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Αυξήσεις έως 6,24 ευρώ ανά μεγαβατώρα ανακοίνωσε η ΔΕΗ στις επιχειρήσεις

Αυξήσεις έως 6,24 ευρώ ανά μεγαβατώρα ανακοίνωσε η ΔΕΗ στις επιχειρήσεις

Αυξήσεις μέχρι και 6,24 ευρώ ανά MWh από 1ης Ιανουαρίου 2013, επιβάλει η ΔΕΗ στις επιχειρήσεις πελάτες της, που είναι συνδεδεμένες στη μέση τάση, λόγω του επιπλέον κόστους με το οποίο θα επιβαρυνθεί για την αγορά δικαιωμάτων ρύπων και το οποίο υπολογίζει σε περίπου 300 εκ ευρώ για το σύνολο του 2013.

Με επιστολές της επιχείρησης που φτάνουν σταδιακά στους περίπου 8.000 βιομηχανικούς και εμπορικούς καταναλωτές της μέσης τάσης, η ΔΕΗ ενημερώνει για τις αυξήσεις των τιμολογίων που θα επιβάλει μετακυλώντας το επιπλέον κόστος που προκαλεί η εφαρμογή της κοινοτικής νομοθεσίας για κατάργηση της δωρεάν κατανομής δικαιωμάτων ρύπων.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη πολιτική, έχει ακολουθηθεί και για τους μεγάλους βιομηχανικούς καταναλωτές οι οποίοι ωστόσο έχουν ήδη διαμαρτυρηθεί με επιστολή τους προς το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Στο μεταξύ το υπουργείο αναμένεται να ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα τις τελικές αποφάσεις του για τα τιμολόγια ρεύματος της χαμηλής τάσης που αφορούν κυρίως τους οικιακούς καταναλωτές αλλά και αρκετές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η κυβέρνηση θα επιδιώξει οι αυξήσεις αυτές να είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερες, μεταξύ 10 – 11%, ενώ δεν αποκλείεται τελικά το ποσοστό της αύξησης να είναι μονοψήφιο.

Θα τεθούν σε ισχύ αναδρομικά από 1/1/2013, θα εφαρμοστούν σε τρεις δόσεις και τίποτα δεν αποκλείει από 1ης Ιουλίου, που τα τιμολόγια χαμηλής τάσης απελευθερώνονται, η ΔΕΗ να ζητήσει και νέες αυξήσεις, αφού αυτή είναι η τελευταία φορά που αποφασίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για τις τιμές του ρεύματος.

Εντός των ημερών πάντως, αναμένεται να ανακοινωθεί και η τελική απόφαση της ΡΑΕ για την αύξηση τέλους υπέρ των ΑΠΕ , το οποίο επίσης βαρύνει τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Aυξήσεις έως 20% στο ρεύμα εισηγείται τελικά η ΡΑΕ – Τι κρυφές επιβαρύνσεις κρύβει η κατάργηση των κλιμακίων;

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε