Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αυξήσεις σε ποτά και τσιγάρα

Αυξήσεις σε ποτά και τσιγάρα
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.01.2010 | 07:42
Πρώτη δημοσίευση: 16.01.2010 | 10:06

Με την μορφή του κατεπείγοντος ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αυξήσεις σε ποτά και τσιγάρα αλλά και για τις αλλαγές στις γονικές παροχές.

Οι αυξήσεις στα τσιγάρα θα φθάσουν έως και 35 λεπτά το πακέτο, ενώ τα ποτά η αύξηση θα φθάσει και το 1 ευρώ ανά φιάλη. 

Τα λεγόμενα ακριβά τσιγάρα που τώρα έχουν 3,20 ευρώ από Δευτέρα θα φθάσουν στα 3,55 ευρώ, αλλά οι καπνοβιομήχανοι υποστηρίζουν ότι το πακέτο θα φθάσει στα 3,90 ευρώ. Πάντως, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Σταθερότητας υπάρχει σχετική αναφορά που σημειώνει ότι το πακέτο μπορεί να φθάσει και στα 4 ευρώ.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης από την αύξηση στα τσιγάρα τα έσοδα για το κράτος θα φθάσουν τα 645 εκατομμύρια ευρώ. Αυξήσεις θα έχουμε όμως και στα πούρα και στον καπνό για τα λεγόμενα "στριφτά" από 10% έως 12% αντίστοιχα.

Στα ποτά η αυξηση του ειδικού φόρου ανέρχεται στο 20%. Η επιβάρυνση σε ουίσκι, βότκα και τζιν θα ανέλθει στα 91 λεπτά ανά μπουκάλι, ενώ σε τσίπουρο, ούζο και τσικουδιά η αντίστοιχη αύξηση θα είναι 45 λεπτά. Οι αυξήσεις δεν αφορούν το κρασί.

Μέσα στο νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνονται και όλες οι αλλαγές στις γονικές παροχές που ισχύουν αναδρομικά από τις 08 Ιανουαρίου του 2010.

 
Δείτε όλες τις νέες ρυθμίσεις για τις γονικές παροχές.   Διαδώστε αυτό το άρθρο