Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και έκδοση ομολογιακού δανείου από την Εθνική Τράπεζα

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και την έκδοση άτοκου μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου

βραχυπρόθεσμης διάρκειας, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ΑΕ.

Ειδικότερα, το ΔΣ της τράπεζας αποφάσισε τα ακόλουθα:

– την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 607.041.575 ευρώ, με καταβολή μετρητών, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, και έκδοση 121.408.315 νέων, κοινών, ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 5 ευρώ ανά μετοχή, σε αναλογία μία (1) νέα μετοχή για κάθε πέντε (5) παλαιές και τιμή διάθεσης 5,20 ευρώ ανά μετοχή. Tα κεφάλαια, που αναμένεται να αντληθούν προ των εξόδων έκδοσης, ανέρχονται σε 631.323.238 ευρώ. Αναλυτικά στοιχεία της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου περιέχονται στη σχετική Έκθεση του διοικητικού συμβουλίου, που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της τράπεζας. Το λεπτομερές χρονοδιάγραμμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου θα δημοσιευθεί μετά την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της τράπεζας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

– την έκδοση άτοκου μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου, βραχυπρόθεσμης διάρκειας, συνολικής ονομαστικής αξίας 1.183.731.068 ευρώ. Ειδικότερα, αποφασίστηκε η έκδοση 227.640.590 ονομαστικών, μετατρέψιμων ομολογιών, ονομαστικής αξίας, τιμής διάθεσης και τιμής μετατροπής 5,20 ευρώ ανά μετατρέψιμη ομολογία, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 3 μετατρέψιμων ομολογιών για κάθε 8 υφιστάμενες κοινές μετοχές της τράπεζας και λήξη την έβδομη ημέρα μετά την ημερομηνία έκδοσής τους, η οποία υπολογίζεται στο 2ο 15θήμερο του Οκτωβρίου. Κάθε μετατρέψιμη ομολογία θα δύναται να μετατραπεί σε μία νέα κοινή ονομαστική μετοχή της τράπεζας, ονομαστικής αξίας 5 ευρώ. Οι ομολογίες δεν θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση σε οποιαδήποτε αγορά. Το λεπτομερές χρονοδιάγραμμα της έκδοσης του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου θα δημοσιευθεί μετά την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της τράπεζας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

– Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο ενημερώθηκε και ενέκρινε τη σχεδιαζόμενη δημόσια προσφορά μειοψηφικού ποσοστού του μετοχικού κεφαλαίου της τουρκικής θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας, Finansbank, η οποία μπορεί να λάβει χώρα είτε με την έκδοση νέων μετοχών και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Finansbank είτε με τη διάθεση υφιστάμενων μέτοχών της. Η Εθνική Τράπεζα, σε κάθε περίπτωση, θα διατηρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Finansbank, το οποίο δεν θα είναι μικρότερο από το 75% του μετοχικού κεφαλαίου της. Η διάθεση μετοχών της Finansbank θα γίνει το συντομότερο δυνατόν, λαμβανομένων υπ΄ όψιν των συνθηκών στις αγορές κεφαλαίου και αφού ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από τις εποπτικές αρχές.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε