Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Αύξηση του ΦΠΑ στο 24% – Έρχονται αυξήσεις – φωτιά σε προϊόντα και υπηρεσίες! – Επιμένει το ΔΝΤ για μείωση του αφορολόγητου!

Αύξηση του ΦΠΑ στο 24% – Έρχονται αυξήσεις – φωτιά σε προϊόντα και υπηρεσίες! – Επιμένει το ΔΝΤ για μείωση του αφορολόγητου!

– Φωτιά θα πάρουν οι τιμές σε προϊόντα και υπηρεσίες με την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% από 23% που είναι μέχρι σήμερα
– Κυβέρνηση και θεσμοί συμφώνησαν για αυξήσεις στα καύσιμα, στα τέλη ταξινόμησης και στα τέλη συνδρομητικής τηλεόρασης
– Σε λίγο συναντά το κουαρτέτο ο Γιώργος Κατρούγκαλος – Καμία συμφωνία για τα “κοκκινα δάνεια”

Μια συμφωνία κι ένα… ναυάγιο περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους Θεσμούς στο ξενοδοχείο Χίλτον. Η συμφωνία αφορά στην αύξηση του ΦΠΑ από το 23% στο 24% και το ναυάγιο στο θέμα του αφορολόγητου, όπου όλες οι πλευρές παραμένουν αμετακίνητες στις θέσεις τους.

Νέες επιβαρύνσεις για τους πολίτες από τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές κυβέρνηση και εκπρόσωποι των θεσμών συμφώνησαν για το «πακέτο» της έμμεσης φορολογίας ύψους 1,8 δισ. ευρώ.

Το «πακέτο» αυτό περιλαμβάνει την αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, ενώ δεν θα αυξηθεί ο μειωμένος συντελεστής από το 13% στο 14%. Μένει να δούμε ποιό είναι το υπόλοιπο πακέτο. Πληροφορίες ανέφεραν για αυξήσεις στα τέλη ταξινόμησης και στα τέλη συνδρομητικής τηλεόρασης και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης που σημαίνει αυξήσεις σε πετρέλαιο, βενζίνη και φυσικό αέριο!

Αντίθετα, στις διαπραγματεύσεις για τα δημοσιονομικά μεγέθη που ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 16:00 το απόγευμα της Τετάρτης (20.04.2016), δεν έχει υπάρξει συμφωνία για τη φορολογία εισοδήματος. Όπως ανέφερε ο συγκεκριμένος παράγοντας, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιμένει για αφορολόγητο όριο στις 9.091 ευρώ, ενώ από την πλευρά του ΔΝΤ ζητείται η άμεση μείωσή του στις 8.182 ευρώ και από την ευρωπαϊκή πλευρά τίθεται να μειώνεται σταδιακά στο συγκεκριμένο ύψος.

Πλέον, η συζήτηση με το οικονομικό επιτελείο γίνεται για το θέμα των κόκκινων δανείων, ενώ στο Χίλτον συναντάται αυτή την ώρα με τους εκπροσώπους του κουαρτέτου ο Γιώργος Κατρούγκαλος. Στο ασφαλιστικό, όμως, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συμφωνία είναι δεδομένη και το νομοσχέδιο που δόθηκε σε διαβούλευση έχει τις… ευλογίες τόσο του ΔΝΤ όσο και των Ευρωπαίων.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε