Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 14 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αύριο ο τελικός λογαριασμός της τρόικας για να πάρουμε την 4η δόση

Αύριο ο τελικός λογαριασμός της τρόικας για να πάρουμε την 4η δόση
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.02.2011 | 20:28
Πρώτη δημοσίευση: 10.02.2011 | 20:08

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αβεβαιότητες, κατά την τρόικα, εντοπίζονται στις δαπάνες του ευρύτερου τομέα (νοσοκομεία, ταμεία, κ.λπ.), στην φοροδιαφυγή και στην επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων.

 Τα πρώτα συμπεράσματα από τον νέο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο της έγκρισης της 4ης δόσης του δανείου, αναμένεται να παρουσιάσουν αύριο, σε συνέντευξη Τύπου, οι επικεφαλής της τρόικας.

Στις επαφές τους στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και στα άλλα υπουργεία που "εμπλέκονται" με το μνημόνιο, οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επικεντρώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανάγκη επίσπευσης των διαρθρωτικών αλλαγών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αβεβαιότητες, κατά την τρόικα, εντοπίζονται στις δαπάνες του ευρύτερου τομέα της Κεντρικής Κυβέρνησης (νοσοκομεία, ταμεία, κ.λπ.), στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και στην επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων. Σχετικά με τις επιχειρησιακές συμβάσεις, οι επικεφαλής της τρόικας επιθυμούν να δουν πώς θα εφαρμοσθούν αυτές και εάν θα χρειασθούν επιπλέον αλλαγές, ενώ, παράλληλα, αναμένουν τις αναλογιστικές μελέτες για τα επικουρικά ταμεία.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνουν ότι η εκταμίευση της 4ης δόσης του δανείου θεωρείται δεδομένη, ενώ το ζητούμενο είναι να μην χαθεί η δυναμική στις μεταρρυθμίσεις, πολλές από τις οποίες έχουν ήδη νομοθετηθεί ή αρχίσει να υλοποιούνται. Οι ίδιοι επισημαίνουν ταυτόχρονα ότι "δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, όπως και δεν υπάρχει θέμα αύξησης του ΦΠΑ".

Όσον αφορά στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο 2012- 2015, το οποίο θα περιλαμβάνει μέτρα ύψους 12,77 δισ. ευρώ (5,2% του ΑΕΠ), και που πρέπει να νομοθετηθεί έως τον Μάιο, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι θα υπάρξει ένας διάλογος με τα πολιτικά κόμματα και οικονομολόγους, για τις στοχευμένες δράσεις που θα απαιτηθούν σε δαπάνες και ανάπτυξη και θα εξειδικευθούν για κάθε υπουργείο.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook