Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αυστηρή προειδοποίηση Όλι Ρεν τώρα και στην Ιταλία

Αυστηρή προειδοποίηση Όλι Ρεν τώρα και στην Ιταλία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.12.2010 | 18:05
Πρώτη δημοσίευση: 10.12.2010 | 17:59

Η Ιταλία έχει ένα δημόσιο χρέος περίπου 1.800 δισεκατομμυρίων ευρώ, ένα από τα πιο αυξημένα στον κόσμο.

Η Ιταλία πρέπει να μειώσει το δημόσιο χρέος της και να θέσει σε εφαρμογή δομικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να βελτιώσει την απασχόληση και να ενισχύσει την ανάπτυξη, δήλωσε σήμερα από τη Ρώμη ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Οικονομικές Υποθέσεις Όλι Ρεν.

"Η Ιταλία οφείλει να αντιμετωπίσει μια διπλή πρόκληση", πρώτα τη μείωση του δημόσιου χρέους της, σημείωσε ο Ρεν σε ομιλία του ενώπιον ιταλών βουλευτών.

Η Ιταλία έχει ένα δημόσιο χρέος περίπου 1.800 δισεκατομμυρίων ευρώ, ένα από τα πιο αυξημένα στον κόσμο. Φέτος θα αντιπροσωπεύει το 118,5% του ΑΕΠ της, σύμφωνα με προβλέψεις της κυβέρνησης, ενώ το 2011 θα αντιπροσωπεύει 119,2%, προτού μειωθεί σε 117,5% το 2012 και σε 115,2% το 2013.

Ο Ρεν χαιρέτισε ταυτοχρόνως την ιταλική δημοσιονομική "σύνεση" κατά τη διάρκεια της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης, η οποία επέτρεψε στη χώρα να περιορίσει την πρόοδο του δημόσιου ελλείμματός της.

Ο Επίτροπος επέμεινε επίσης στην ανάγκη να υλοποιηθούν στην Ιταλία δομικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως με τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και με την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας, προκειμένου να βελτιωθεί η δυναμική της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ιταλία θα ξαναβρεί το ρυθμό της οικονομικής ανάπτυξης που είχε πριν από την κρίση έως το 2012, σημείωσε επίσης ο Ρεν.

Ο Επίτροπος της ΕΕ θα συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον ιταλό υπουργό Οικονομίας Τζούλιο Τρεμόντι, ένθερμο υποστηρικτή των ευρω-ομολόγων για να βοηθήσουν στην επίλυση της κρίσης που πλήττει την ευρωζώνη.   Διαδώστε αυτό το άρθρο