Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Αυστραλιανή τράπεζα σταμάτησε τις συναλλαγές με όλες τις ελληνικές!

Αυστραλιανή τράπεζα σταμάτησε τις συναλλαγές με όλες τις ελληνικές!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.06.2012 | 12:48
Πρώτη δημοσίευση: 07.06.2012 | 12:48

Μία από τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της Αυστραλίας αποφάσισε να διακόψει τις συναλλαγές της με όλες τις ελληνικές τράπεζες «για να προστατεύσει τους πελάτες της», λόγω της κρίσης που διέρχεται η Ελλάδα.

Εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, η τράπεζα National Australia Bank (NAB) σταμάτησε να εκδίδει επιταγές, που πρόκειται να εξαργυρωθούν σε τράπεζες της Ελλάδας αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Νέος Κόσμος και επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της τράπεζας!

Επίσης, διέκοψε τις συναλλαγές ηλεκτρονικής αποστολής χρημάτων απευθείας με την Ελλάδα και τώρα οι συγκεκριμένες αποστολές χρημάτων (telegraphic transfers) στέλνονται πρώτα σε γερμανική τράπεζα, την Deutsche Bank Frankfurt, και ακολούθως μεταφέρονται στον λογαριασμό των δικαιούχων στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα οι αποστολείς των χρημάτων να υφίστανται περαιτέρω κρατήσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών της γερμανικής τράπεζας.

Την παύση των συναλλαγών της NAB με ελληνικές τράπεζες επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος της τράπεζας, Fiona MacRae, διευθύντρια του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων της τράπεζας, που δήλωσε στην ομογενειακή εφημερίδα:
«Η πρόσφατη υποβάθμιση των ελληνικών τραπεζών από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και η πολιτική της τράπεζάς μας όσον αφορά τη διαχείριση κινδύνου για τις συναλλαγές των πελατών μας οδήγησε στην απόφαση αυτή» είπε η κ. MacRae και πρόσθεσε: «Είναι πάγια πολιτική της τράπεζας η προστασία των πελατών μας και πάνω σ' αυτό το σκεπτικό βασίζεται η απόφασή μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Γερμανοί θέλουν το μάρκο και πιστεύουν ότι τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα

 

Υπέρ της Ευρώπης 2 ταχυτήτων η Μέρκελ

 

Η μάχη για το ευρώ δίνεται στην Ισπανία   Διαδώστε αυτό το άρθρο