Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Αυτό είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Αυτό είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Το Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ιδρύθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2013 μετά τη διάλυση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, που είχε ιδρυθεί το 1900.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Λίγα χρόνια μετά την ίδρυση της Τράπεζας Κρήτης αποφασίστηκε από την Κρητική Πολιτεία η ίδρυση ενός ακόμα πιστωτικού ιδρύματος στο νησί. Στις 10 Δεκεμβρίου 1900 υπογράφηκε από τον Ύπατο αρμοστή της Κρητικής πολιτείας Πρίγκιπα Γεώργιο ο νόμος 265 περί Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ο οποίος δημοσιεύτηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1900 ενώ η επίσημη έναρξη των εργασιών του έγινε το 1902 στα 20 περίπου ταχυδρομικά γραφεία τα οποία ήταν διάσπαρτα στο νησί.

Η έκδοση του πρώτου βιβλιαρίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου οποίο ήταν στο όνομα του πρίγκιπα Γεώργιου έγινε τον Απρίλιο του 1903. Το 1909 οι δραστηριότητές του επεκτάθηκαν και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Λίγο μετά την ένωση της Κρητικής Πολιτείας με την υπόλοιπη Ελλάδα, το 1914 – 1915 η έδρα του μεταφέρθηκε στην Αθήνα.

Έχει 3.500 εργαζόμενους

Το 2002 η εταιρική μορφή του μετατράπηκε, με τον νόμο 3082/2002, σε ανώνυμη εταιρεία ενώ το 2006 του χορηγήθηκε άδεια λειτουργίας πιστωτικού ιδρύματος την οποία δεν είχε αφού λειτουργούσε για χρόνια ως δημόσια υπηρεσία, απευθείας υπαγόμενη στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών. Το ίδιο έτος εισήχθη στο χρηματιστήριο αξιών Αθηνών.

Το νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Στις 19 Ιανουαρίου 2013, στα πλαίσια της δημοσιονομικής εξυγίανσής του, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο διασπάστηκε από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε “καλή” και “κακή” τράπεζα.
Το “καλό” κομμάτι μετονομάστηκε σε «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», το οποίο εξαγοράστηκε από τη Eurobank, και το “κακό” κομμάτι πέρασε σε διαδικασία εκκαθάρισης.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) έγινε ο αποκλειστικός μέτοχος μετά από εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος και σχετικής απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών.

Διατήρησε στο δυναμικό του το σύνολο των καταθέσεων, το δίκτυο καταστημάτων σε όλη την επικράτεια και τις υγιείς χορηγητικές δραστηριότητες της παλαιάς τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οριστικά στη Eurobank το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Ποια είναι η Eurobank – Όλη η ιστορία της

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε