Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Bloomberg: Αποδεχτείτε το, η μοναδική λύση για την Ελλάδα είναι το «κούρεμα»

Bloomberg: Αποδεχτείτε το, η μοναδική λύση για την Ελλάδα είναι το «κούρεμα»

Τα λεφτά σας, θα τα χάσετε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο διαμηνύει το πρακτορείο Bloomberg στους δανειστές της Ελλάδας και τους καλεί να μειώσουν το χρέος της χώρας.

Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να χάσουν… λιγότερα, γιατί αν συνεχίσουν στο δρόμο που έχουν πάρει, θα οδηγήσουν την Ελλάδα στη χρεοκοπία, στην έξοδο από το ευρώ και θα τα χάσουν όλα! Σύμφωνα με το πρακτορείο, η μοναδική φωνή λογικής είναι αυτή της Κριστίν Λαγκάρντ, που σήμερα από τη Μαλαισία επανέλαβε πως για την Ελλάδα χρειάζεται ολοκληρωμένη και όχι πρόχειρη λύση που θα περιλαμβάνει και τη βιωσιμότητα του χρέους.

«Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, οι κυβερνήσεις και οι άλλοι επίσημοι πιστωτές της Ελλάδας θα χάσουν ορισμένα ή και όλα τα χρήματά τους. Μπορούν να το αποδεχθούν τώρα, προσφέροντας στην Ελλάδα μείωση του χρέους ή μπορούν να τα χάσουν αργότερα, πιθανότατα στα πλαίσια μιας άτακτης χρεοκοπίας και εξόδου από την ευρωζώνη» ξεκινά το άρθρο του Bloomberg, με τίτλο «Στο θέμα της Ελλάδας, η Κριστίν Λαγκάρντ είναι η ενήλικας στο τραπέζι».

«Η αποτυχία τους (των δανειστών) να αναγνωρίσουν ότι στην ουσία έχουν μόνο τις δυο παραπάνω επιλογές, φάνηκε στο Eurogroup της 12 Νοεμβρίου, όταν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης ανέβαλαν για το τέλος του μήνα την απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 31,3 δισ. ευρώ, αφήνοντας την Ελλάδα να τα βγάλει πέρα με τη λήξη του ομολόγου των 5 δισ.

Αντί να αντιμετωπίσουν ευθέως το πρόβλημα του ελληνικού χρέους, οι υπουργοί της ευρωζώνης, προσανατολίστηκαν στο να δώσουν στην χώρα άλλα δυο χρόνια- μέχρι το 2022-για να φθάσει το επίπεδο του χρέους στο 120% του ΑΕΠ.
Όταν θα βρουν τρόπους να χρηματοδοτήσουν τον έξτρα χρόνο που θα δοθεί στην Ελλάδα, το κόστος υπολογίζεται στα 32,6 δισ. ευρώ, οι ευρωπαίοι ηγέτες θα το θεωρήσουν νίκη. Θα προσποιηθούν ότι δεν έχουν εγκρίνει ένα ακόμη πακέτο διάσωσης και ότι είναι εφικτή μια επιστροφή της χώρας στην φερεγγυότητα.

Δεν είναι να απορεί κανείς που η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ γούρλωσε τα μάτια στην συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup. Επέμεινε στο να διατηρηθεί ως χρονικός ορίζοντας το 2020 και είχε δίκιο: οι ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να έχουν μια πιο ρεαλιστική συζήτηση για το τι συνεπάγεται η ελληνική διάσωση και όχι μόνο για την ακεραιότητα του ΔΝΤ. Αν περιμένουν, αν αυτό είναι το σχέδιο, μέχρι να γίνουν οι γερμανικές εκλογές το 2013, τότε ίσως είναι ήδη πολύ αργά για την Ελλάδα και ίσως και για το ευρώ.

Αν οι δανειστές απορρίψουν την μόνη λύση που αναμένεται να φέρει αποτελέσματα- μια μείωση του χρέους- δεν θα μπορούν να ρίξουν το φταίξιμο σε κανέναν παρά στον εαυτό τους, αν χάσουν τα χρήματά τους εξαιτίας μιας χρεοκοπίας», καταλήγει το Bloomberg.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

”Γιατί σκοτώνονται για την Ελλάδα ΔΝΤ και Ευρώπη”

Spiegel: 17,5 δισ. θα χάσει η Γερμανία από νέο ελληνικό κούρεμα

”Ούτε ο Ηρακλής δεν μπορεί να σώσει την Ελλάδα”

Τρόικα:Τι πετύχαμε στην Ελλάδα-Δείτε τα πράγματα θετικά!

O oργισμένος διάλογος Γιουνκέρ Λανγκάρντ για το αστρονομικό ελληνικό χρέος

H Eυρώπη ξεσηκώνεται – Ημέρα πανευρωπαϊκής απεργίας – Στην Αυστρία “είμαστε όλοι Έλληνες”

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ:Έκανα λογοπαίγνιο όταν είπα τον Σόϊμπλε κουτσό

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε