Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Bloomberg : Ετοιμαστείτε για ”κούρεμα” 60% στην Ελλάδα

Στο ειδησεογραφικό πρακτορείο γερμανοί τραπεζίτες αποκαλύπτουν πως οι τράπεζες τους ετοιμάζονται για haircut 60% στα ελληνικά ομόλογα.

Σύμφωνα πάντα με στελέχη της διεθνούς τραπεζικής αγοράς ”ένα πολύ βαθύτερο haircut χρειάζεται για να γίνει η Ελλάδα με κάποιο τρόπο βιώσιμη γιατί εάν δεν περιοριστεί ο όγκος του χρέους, τότε τα προβλήματα αναμένεται να γίνουν όλο και μεγαλύτερα και η Ελλάδα θα ζητά συνέχεια πακέτα διάσωσης”.

Τρεις είναι οι γερμανοί τραπεζίτες που διαρρέουν, ανώνυμα, στο πρακτορείο Bloomberg πως οι τράπεζες τους προετοιμάζονται για ”κούρεμα” 60% στα ελληνικά ομόλογα.

Ταυτόχρονα όμως υπάρχει και ένα ενδεχόμενο που τους κάνει να τρέμουν, δηλαδή να αρνηθούν οι δανειστές της Ελλάδας ”κούρεμα” μεγαλύτερο του 21%.Γιατί τότε θεωρούν βέβαιο πως η Ελλάδα δεν θα είναι συνεπής στις δανειακές της υποχρεώσεις, κοινώς στάση πληρωμών και πιστωτικό γεγονός, με συνέπεια την απαρχή ντόμινο στην ευρωζώνη.

Σε αυτό που συμφωνούν όλοι όσοι διαχειρίζονται μεγάλα ”πορτοφόλια” ανά τον κόσμο είναι πως πηγαίνουμε ολοταχώς σε ένα νέο σχέδιο για την Ελλάδα, πολύ μακριά από τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου και το εθελοντικό ”κουρεμα” κατά 21%.

Διαβάστε επίσης :

Τελικά (μάλλον) γλιτώνουμε το κούρεμα με την ψιλή

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε