Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Bloomberg: Βλέπει υποβάθμιση γαλλικών κολοσσών από Moody’s

Στο στόχαστρο της Moody’s έχουν μπει τώρα οι γαλλικές τράπεζες και φυσικά πίσω από όλα αυτά βρίσκεται και πάλι μια πιθανή ελληνική χρεοκοπία!
Η Moody’s ενδεχομένως να προχωρήσει σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης των BNP Paribas, Societe Generale και Credit Agricole -των μεγαλύτερων γαλλικών τραπεζών- ακόμα και εντός της ερχόμενης εβδομάδας, εξαιτίας της έκθεσής τους στο ελληνικό χρέος, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο ανώνυμες πηγές με γνώση του θέματος.
 
Η Moody’s έθεσε υπό αναθεώρηση τις αξιολογήσεις των τριών τραπεζών τον Ιούνιο, ώστε να εξετάσει «πιθανή αναντιστοιχία των σημερινών επιπέδων πιστοληπτικής αξιολόγησης σε σχέση με τον αντίκτυπο μιας πιθανής ελληνικής χρεοκοπίας» ανέφερε στην ανακοίνωσή της τον Ιούνιο ο οίκος.
 
Οι τρέχουσες αξιολογήσεις για τις τρεις γαλλικές τράπεζες είναι Aa2 για την BNP Paribas, Aa1 για την Credit Agricole και Aa2 για τη Societe Generale. Η μετοχή της τελευταίας καταγράφει συνολικές απώλειες 55% από τις 15 Ιουνίου, ενώ στο ίδιο διάστημα οι τίτλοι των Credit Agricole και BNP Paribas έχουν υποχωρήσει κατά 45% και 42% αντίστοιχα.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε