Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Bundesbank: Αν απορρίψετε το μνημόνιο η Ευρώπη κόβει τη χρηματοδότηση

Bundesbank: Αν απορρίψετε το μνημόνιο η Ευρώπη κόβει τη χρηματοδότηση

Χαρακτηριστικά ομοβροντίας λαμβάνουν οι προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα όσο πλησιάζει η Κυριακή των εκλογών.

Μετα τις δηλώσεις, Ρομπάι και Φέκτερ και τα (αναγκαστικώς διαψευδόμενα) μαύρα σενάρια που επεξεργάζονται τεχνοκρατικές ομάδες εργασίας της ευρωζώνης, μέλος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας (Bundesbank), τονίζει ότι η τήρηση του Μνημονίου είναι η απόλυτη προϋπόθεση αν η Αθήνα θέλει να δικαιούται περαιτέρω οικονομικής βοήθειας. Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι το G20 που συνεδριάζει από την Δευτέρα στο Μεξικό σχεδιάζει να τοποθετηθεί άμεσα στο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών.

Ο Andreas Dombret, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bundesbank, προειδοποίησε ότι η Ευρώπη θα κόψει την χρηματοδότηση προς τη χώρα εάν οι Έλληνες απορρίψουν τους όρους του μνημονίου στις εκλογές της Κυριακής.

“Η χώρα πρέπει να επιμείνει (στην εφαρμογή) των μέτρων λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων, χωρίς δικαιολογίες”, είπε ο Dombret, σύμφωνα με το κείμενο λόγου που αναμένεται να απευθύνει στο Λονδίνο.

“Δεν υπάρχει καμία βάση για εξωτερική βοήθεια χωρίς το συμφωνημένο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων”, πρόσθεσε. “Δεν μπορεί να υπάρξει εξαίρεση για την Ελλάδα στο θέμα αυτό, καθώς αναπόφευκτα θα υπονόμευε τις ισορροπίες σε άλλες χώρες που εφαρμόζουν το πρόγραμμα διάσωσης”.

Ο Dombret πρόσθεσε πως η νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν θα μπορούσε να “κατασβήσει την φωτιά ” της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη

Την ίδια στιγμή γερμανός αξιωματιούχος δηλώνει στο Reuters ότι η επικείμενη σύνοδος του G20 στο Μεξικό (18 – 19 Ιουνίου) ετοιμάζει παρέμβαση μέσω δήλωσης ως αντίδραση στις ελληνικές εκλογές που θα έχουν στο μεταξύ προηγηθεί.

Δεύτερος γερμανός αξιωματούχος σημειώνει πάντως ότι εάν υπάρξει δήλωση αυτή θα προέλθει από τους ευρωπαίους υπουργούς οικονομικών που συμμετέχουν στη Σύνοδο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΚΤ: “Δεν βλέπουμε την Ελλάδα να βγαίνει από το ευρώ”

Κομισιόν: Κανένα σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Fitch: Αν βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη θα υποβαθμίσουμε όλες τις χώρες με ΑΑΑ!

Μπλόκο στις αναλήψεις και κλείσιμο συνόρων αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ

Το ακούσαμε κι αυτό: «Η Ελλάδα δεν ταιριάζει στο ευρώ!»

Αγωνία στην Κύπρο – Ύστατες προσπάθειες να βρεθούν δάνεια – Αν προσφύγει στον μηχανισμό θα ζητήσει 4 δισ

“Schnell, Frau Merkel”: Μη μας αντιμετωπίζετε με αδιάφορα

BBC: Η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή

Fitch: Αν βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη θα υποβαθμίσουμε όλες τις χώρες με ΑΑΑ!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε