Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Citygroup: Εκτός ευρώ η Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2013''

Citygroup: Εκτός ευρώ η Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2013''
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.07.2012 | 10:35

Σύμφωνα με έκθεση της Citigroup η ύφεση για το 2012 θα φτάσει στο 7,5% και στο 10,1% την επόμενη χρονιά.

Πάντα σύμφωνα με τη Citigroup η ανεργία στην Ελλάδα εφέτος θα φτάσει στο 23,6% ενώ την επόμενη χρονιά θα εκτιναχθεί στο 29%.

Ο βασικός αναλυτής του αμεικάνικου οίκου θεωρεί πως '' η τρόικα θα μπορούσε να δώσει στη νέα κυβέρνηση περισσότερο χρόνο για να μειώσει το έλλειμμα στο 3% του ΑΕΠ, αλλά είναι απίθανο να συμφωνήσει στο αίτημα της κυβέρνησης για ουσιαστικές αλλαγές στο μνημόνιο.
Η προκύπτουσα αντιπαράθεση ενδέχεται να προκαλέσει περαιτέρω καθυστερήσεις στις εκταμιεύσεις των 30 δισ. ευρώ που είχαν αρχικά προγραμματιστεί, αλλά ακόμη και αν η εκταμίευση τελικά γίνει προς το τέλος του καλοκαιριού, η πιθανή αποτυχία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί, ακόμα και στο ελαφρώς τροποποιημένο MoU, είναι πιθανό να αποκλείσει τις υπόλοιπες εκταμιεύσεις στη συνέχεια''.

Στην έκθεση της Citigroup αναφέρεται πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα επέλθει αν η τρόικα θεωρήσει πως η χώρα μας επίτηδες δεν υλοποιεί το πρόγραμμα και σταματήσει τις εκταμιεύσεις.

Μετά, με τη δραχμή, ο πληθωρισμός θα φτάσει στο 15% και το ελληνικό δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στο 437,3% από 156,5%.

Διαβάστε επίσης :

   Διαδώστε αυτό το άρθρο