Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Credit Suisse: Η Ισπανία είναι πιο σοβαρή απειλή για το ευρώ

Credit Suisse: Η Ισπανία είναι πιο σοβαρή απειλή για το ευρώ
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.02.2010 | 17:07
Πρώτη δημοσίευση: 18.02.2010 | 17:07

Σε σημερινή της έκθεση για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο υποστηρίζει οτι

το υπέρογκο έλλειμμα, η υπερτιμημένη στεγαστική αγορά και το τεράστιο μέγεθος της καθιστούν τις τοποθετήσεις στην Ισπανία πιο ριψοκίνδυνες σε σύγκριση με την Ελλάδα.

Η Credit Suisse θεωρεί ότι στην Ισπανία υπάρχουν μεγαλύτεροι κίνδυνοι από οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κράτος και για το λόγο αυτό διατηρεί την αξιολόγηση «Underperform» για τις ισπανικές τράπεζες.

Για τις ελληνικές τράπεζες, αντίθετα εκτιμά ότι η κατάσταση είναι καλύτερη από την άποψη που επικρατεί στην αγορά, καθώς η έκθεση του ελληνικού τραπεζικού κλάδου στο χρέος της χώρας περιορίζεται στα 40 δισ. ευρώ από τα 300 δισ. ευρώ του ελληνικού χρέους .

Οι οικονομολόγοι της ελβετικής τράπεζας υποστηρίζουν ότι το Πρόγραμμα Σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, παρότι θεωρεί τους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης ιδιαίτερα φιλόδοξους.

Αυτό που περιμένει η αγορά, υποστηρίζει, είναι να δει τα επόμενα οικονομικά στοιχεία της Ελλάδας προκειμένου να πεισθεί ότι πραγματοποιείται πρόοδος. Ωστόσο, εκφράζει την πεποίθησή της ότι η χώρα μας θα παραμείνει στην ευρωζώνη και ότι θα αποφύγει τη χρεοκοπία.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook