Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

ΔΕΠΑ: Πέντε εταιρίες στην τελική φάση αποκρατικοποίησης

ΔΕΠΑ: Πέντε εταιρίες στην τελική φάση αποκρατικοποίησης

Στην τελική φάση του διαγωνισμού προχωρούν και οι πέντε φορείς, που είχαν υποβάλει ενδεικτικές προσφορές για την αποκρατικοποίηση του ομίλου ΔΕΠΑ.

Η έγκριση των τευχών και το λεγόμενο «process letter» του διαγωνισμού για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΠΑ, μετατέθηκε για τις 24 Ιανουαρίου. 

Κατά τη συνεδρίαση επισφραγίστηκε και το γεγονός ότι το σύνολο των ενδιαφερομένων που κατέθεσαν μη δεσμευτικές προσφορές (Sintez, Gazprom, M&M Gas, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ & PPF, Socar) περνούν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού δηλαδή στη φάση της υποβολής δεσμευτικών προσφορών. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ: “Και οι πέντε φορείς, που είχαν υποβάλει ενδεικτικές προσφορές για την αποκρατικοποίηση του Ομίλου ΔΕΠΑ, προχωρούν στην τελική φάση του διαγωνισμού, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), το οποίο συνεδρίασε σήμερα.

Συγκεκριμένα, οι πέντε φορείς που υπέβαλαν ενδεικτικές προσφορές και προχωρούν στην τελική φάση, είναι οι εξής:
– Gazprom για την ΔΕΠΑ
– Μ&Μ GasCo για την ΔΕΠΑ
– Negusneft (Sintez Group) για την ΔΕΠΑ και τον ΔΕΣΦΑ
– PPF & ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την ΔΕΣΦΑ
– Socar για την ΔΕΣΦΑ

Η συζήτηση για την έγκριση των τευχών του διαγωνισμού θα ολοκληρωθεί στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα.”

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε