Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

ΔΝΤ: «Ανεπιθύμητη οποιαδήποτε αναδιάρθρωση του χρέους»

Τα χρήματα που θα δοθούν στην Ελλάδα αλλά και κυρίως οι όροι που θα «συνοδεύουν» τη νέα βοήθεια βρίσκονται στο τραπέζι του ΔΝΤ προς διαπραγμάτευση. Αντίθετα από την αναδιάρθρωση.

«Η συζήτηση τώρα είναι πόσα χρήματα θα είναι διαθέσιμα και με ποιους όρους. Συμμετέχουμε σε αυτές τις συζητήσεις για να συμβουλεύσουμε τι θα είχε νόημα να γίνει και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις των διαφόρων επιλογών χρηματοδότησης», δήλωσε από την Ουάσινγκτον η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Κάρολιν Άτκινσον, υπεύθυνη για τις εξωτερικές σχέσεις του Ταμείου.

Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στις διαβουλεύσεις για ένα νέο πρόγραμμα διεθνούς δανεισμού προς την Ελλάδα αντιτίθενται στην αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, πρόσθεσε.

«Υπάρχει τώρα μία διαβούλευση στο θέμα της χρηματοδότησης. Το πρόγραμμα δεν εξετάζει το ενδεχόμενο μιας αναδιάρθρωσης του χρέους, νομίζω ότι όλος ο κόσμος συμφωνεί ότι οποιοσδήποτε τύπος ακούσιας αναδιάρθρωσης του χρέους ή κάποιο πιστωτικό γεγονός… θα ήταν κάτι ανεπιθύμητο», σημείωσε η κυρία Άτκινσον.

Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ δε θέλησε, πάντως, να απαντήσει στο ερώτημα, κατά ποιον τρόπο η ίδια ορίζει την «ακούσια αναδιάρθρωση», ή κάποιο «πιστωτικό γεγονός», σχετικά με το ελληνικό χρέος.

«Νομίζω ότι η άποψη, για την οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι ήταν σαφείς, είναι ότι η χρηματοδότηση, που θα προκριθεί τελικά, όποια κι αν είναι, δεν θα πρέπει να διαταράξει την οικονομική σταθερότητα».

Στο μεταξύ, στο Παρίσι, πηγές κοντινές στην κυβέρνηση, ανέφεραν στο Reuters ότι η Γαλλία θα μπορούσε να στηρίξει την ανταλλαγή εκ μέρους ιδιωτών πιστωτών των ληγόντων ελληνικών ομολόγων, με νέα — ως τμήμα ενός νέου δανεισμού της Ελλάδας απ το ΔΝΤ και την ΕΕ, στην περίπτωση που μπορεί να εξευρεθεί η εκούσια φόρμουλα, ώστε να αποφευχθεί μία ευρύτερη ζημιά στις χρηματαγορές της ευρωζώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

120 δις ευρώ η νέα βοήθεια στην Ελλάδα!

Μέρα – μέρα το χρονοδιάγραμμα των Αποκρατικοποιήσεων


Moody’s για το ελληνικό χρέος: «Δύσκολη η εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών»
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε