Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΔΝΤ : Ανέβαλε και άσε τους άλλους να κουρεύονται!

Νίκος Κονιτόπουλος |
ΔΝΤ : Ανέβαλε και άσε τους άλλους να κουρεύονται!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.02.2012 | 10:00
Πρώτη δημοσίευση: 21.02.2012 | 09:54

Σύμφωνα με την Κριστίν Λαγκάρντ το ΔΝΤ θα συζητήσει μέσα στο Μάρτη τη συμμετοχή του στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούσε που παραλίγο να τινάξουν στον αέρα το χθεσινό Eurogroup.

Προσέξτε το παιχνίδι που έπαιξε το ΔΝΤ καθ' όλη την διάρκεια των δραματικών διαπραγματεύσεων.
Η Κ.Λαγκάρντ οχυρώθηκε πίσω από τη θέση του ΔΝΤ πως ''δεν χρηματοδοτεί χρέος που δεν είναι βιώσιμο, δηλαδή στο 120% του ΑΕΠ, και έτσι το βράδυ ''μεγάλωσε'' με τους ευρωπαίους υπουργούς να ροκανίζουν το χρέος πόντο πόντο ώσπου να φτάσουν στο 120,5%.

Και όμως παρά το αποτέλεσμα αυτό η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε :
''Θα προτείνω να συζητηθεί το θέμα στο συμβούλιο διοίκησης του ΔΝΤ κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Μαρτίου.Η βοήθεια του Ταμείου θα εξαρτηθεί από τις ενέργειες που η Ελλάδα δεσμεύθηκε να κάνει μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου στον τομέα των περικοπών δημοσίων δαπανών''.

Η Κ.Λαγκάρντ παρ' ότι χαιρέτισε τη συμφωνία, ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε το ποσό που θα συμμετάσχει το ΔΝΤ που θα περιμένει να δει πως θα εξελιχθεί το κούρεμα και μετά ''το συμβούλιο διοίκησης θα προσδιορίσει το ακριβές ύψος της συμβολής του ΔΝΤ στο πρόγραμμα''.

Διαβάστε επίσης :
Νίκος Κονιτόπουλος


   Διαδώστε αυτό το άρθρο