Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

ΔΝΤ: Δεν πάνε καλά τα πράγματα όμως η Ελλάδα δεν μας έχει ζητήσει νέα βοήθεια

Ο διευθυντής του ΔΝΤ Antonio Borges, μετρώντας τα λόγια του, μας αφήνει να καταλάβουμε πως το μνημόνιο δεν αποδίδει και περιμένει από τους Έλληνες να του πουν εαν χρειάζονται νέο δάνειο.
 

Ο κύριος Borges, ενώ παρουσίαζε την έκθεση του Ταμείου για τις οικονομικές προοπτικές της Ευρώπης, αναφέρθηκε στο Ελληνικό Μνημόνιο και είπε ακριβώς : ”Δεν πάνε τα πράγματα πάντα σύμφωνα με το σχέδιο”!
 
Έστω και έτσι όμως, με ”κολοβό” Μνημόνιο, το ελληνικό χρέος είναι διατηρήσιμο, είπε εμμέσως ο διευθυντής του ΔΝΤ.
 
Ολοφάνερο όμως είναι πως πάμε ολοταχώς σε νέο Μνημόνιο.”Mέχρι στιγμής η Ελλάδα δεν μας έχει προσεγγίσει για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας, δήλωσε ο Antonio Borges, προσθέτοντας ότι : ”εάν η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερο χρόνο ή ακόμα ένα πρόγραμμα είναι κάτι που θα αποφασίσουν οι Έλληνες”.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο ”σε ότι αφορά την Ελλάδα, θα πρέπει να γίνεται ένα βήμα τη φορά, με βάση τις τριμηνιαίες εκθέσεις προόδου” κάτι που ουσιαστικά επανέλαβε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
 
”Μετά το πόρισμα της αντιπροσωπείας της ΕΕ και του ΔΝΤ που βρίσκεται στην Αθήνα για την καθιερωμένη τριμηνιαία αξιολόγηση της οικονομίας, θα ληφθούν οι αποφάσεις για την Ελλάδα” δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
 
”Σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τότε θα εξεταστεί ποιες ενέργειες πρέπει να κάνει η χώρα.Πάντως, τα όποια νέα μέτρα θα πρέπει να εγκριθούν μόνο αν συνοδεύονται με σαφείς όρους” ξεκαθάρισε ορθά κοφτά.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε