Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΔΝΤ: Έτοιμο με 20 δισ ευρώ δάνεια στην Ελλάδα

ΔΝΤ: Έτοιμο με 20 δισ ευρώ δάνεια στην Ελλάδα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.03.2010 | 20:44
Πρώτη δημοσίευση: 25.03.2010 | 20:44

Το επιτόκιο για ένα τέτοιο δάνειο από το ΔΝΤ θα είναι της τάξεως του 2,5%.

Παρενέβη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στις παρασκηνιακές ενέργειες στις Βρυξέλλες με αξιωματούχο του Ταμείου να δηλώνει πως το σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας να είναι έτοιμο. 

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Διεθνούς Νομισματικού, εάν η Ελλάδα υποβάλλει αίτημα για βοήθεια τότε το ταμείο έχει σε ετοιμότητα 28 δισεκατομμύρια δολάρια, περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το επιτόκιο για ένα τέτοιο δάνειο από το ΔΝΤ θα είναι της τάξεως του 2,5%, ενώ ο αξιωματούχος εκανε σαφές πως δεν θα ζητηθεί κανένα επιπρόσθετο μέτρο, καθώς χαρακτήρισε επαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης στο Πρόγραμμα Σταθερότητας.

Ωστόσο, ο αξιωματούχος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ζητηθούν διορθωτικές λύσεις εάν οι στόχοι του Προγράμματος δεν επιτευχθούν στα σωστά χρονικά περιθώρια. Μάλιστα, θα υπάρχει αξιολόγηση από το ΔΝΤ ανά εξάμηνο.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Οπαδοί του Ερντογάν μαχαίρωσαν τρεις Κούρδους! Σε κρίσιμη κατάσταση ένα θύμα! Βρυξέλλες: Οπαδοί του Ερντογάν μαχαίρωσαν τρεις Κούρδους! Σε κρίσιμη κατάσταση ένα θύμα!
  2. Πηγές ΕΕ: Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης – Έγινε πρόοδρος στις Βρυξέλλες Πηγές ΕΕ: Εφικτή η ολοκλήρωση της αξιολόγησης – Έγινε πρόοδρος στις Βρυξέλλες
  3. Χοροί και  άρωμα  Κρήτης στις Βρυξέλλες! [vid] Χοροί και "άρωμα" Κρήτης στις Βρυξέλλες! [vid]
  4. Βρυξέλλες: Η αεροσυνοδός – σύμβολο ένα χρόνο μετά [pics, vids] Βρυξέλλες: Η αεροσυνοδός – σύμβολο ένα χρόνο μετά [pics, vids]
  5. Διαπραγματεύσεις... στην κόψη! Και ο Σταθάκης στις Βρυξέλλες για τα ενεργειακά Διαπραγματεύσεις... στην κόψη! Και ο Σταθάκης στις Βρυξέλλες για τα ενεργειακά
  6. Στα όριά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά το Eurogroup! Στα όριά τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά το Eurogroup!