Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

ΔΝΤ: Νεα μέτρα ναι – Αναδιάρθρωση όχι

ΔΝΤ: Νεα μέτρα ναι – Αναδιάρθρωση όχι

Το σήριαλ με τις δηλώσεις για την ελληνική οικονομία γράφει το νιοστό του επεισόδιο. Ο εκτελών χρέη επικεφαλής του ΔΝΤ, Τζον Λίπσκι, απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους και τάχθηκε αναφανδόν υπέρ και άλλων μέτρων.

«Οι ελληνικές αρχές συμφώνησαν στο νέο σχέδιο προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων που θα δώσει ώθηση στις δρομολογημένες προσπάθειες για την επάνοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές», είπε ο κ. Λίπσκι.

Και συμπλήρωσε: «Η λεγόμενη τρόικα- η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Κεντρική Τράπεζα και εμείς (ΔΝΤ) έχουμε συμφωνήσει και πιστεύουμε ότι αυτές οι πολιτικές θα επιστύχουν τους σκοπούς τους.»

«Έχουμε εμπιστοσύνη στο σχεδιασμό του προγράμματος και στις προθέσεις των ελληνικών αρχών να το εφαρμόσουν» συμπλήρωσε ενώ απέρριψε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

«Τo τρέχoν πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας δεν προβλέπει αναδιάρθρωση του χρέους» είπε σε συνέντευξή του στο Reuters. «Όταν χρησιμοποιείς τον όρο νέο πρόγραμμα, στην παρούσα φάση μιλάμε για το πώς θα επαναφέρουμε το υπάρχον πρόγραμμα στη σωστή βάση», είπε.

«Υπάρχει η ανάγκη επαρκούς χρηματοδότησης του προγράμματος και αυτό συζητείται τώρα. Όλα τα σενάρια είναι εντελώς υποθετικά», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Λίπσκι σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες να περιορίσει τις δαπάνες της και να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις προκειμένου να μειώσει το κρατικό χρέος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δραματική προειδοποίηση Σόιμπλε: “Βοήθεια στην Ελλάδα ΤΩΡΑ”

Δέσμευση Ομπάμα να βοηθήσει την Ελλάδα

“Η Γερμανία κλέβει τους Έλληνες – Η Ελλάδα πωλείται φθηνά”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε