Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

ΔΝΤ: Όλα είναι στον αέρα! Από την 6η δόση μέχρι το κούρεμα

ΔΝΤ: Όλα είναι στον αέρα! Από την 6η δόση μέχρι το κούρεμα

Όλα και όλοι έχουν παγώσει. Στο ΔΝΤ οι συνεδριάσεις είναι συνεχείς και το βράδυ θα υπάρχει ανοιχτή γραμμή Λαγκάρντ με την Ουάσινγκτον – την έδρα του ταμείου – για να ενημερώνονται όλοι για τις εξελίξεις.

Ο προβληματισμός και η ανησυχία είναι πλεον εμφανείς στα μέλη του ΔΝΤ τα οποία σε κάθε ευκαιρία τονίζουν μέσω διαρροών στον Ξένο Τύπο ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να περιμένει πρόοδο στην εκταμίευση ακόμα και της 6ης δόσης αν υπάρχει αστάθεια.

Όσο για την υλοποίηση του νέου προγράμματος ακόμα και αυτό τίθεται εν αμφιβόλω. Δηλαδή το κούρεμα του χρέους, οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες και η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα είναι στον αέρα!

Με βάση όσα έχουν συμφωνηθεί τα μέλη του κλιμακίου της τρόικας επρόκειτο να βρεθούν στην Αθήνα στις 5 και 6 Δεκεμβρίου και να μείνουν μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Όμως ακόμα και αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνει.

Όπως και αν θα συνεδριάσει την Δευτέρα το Eurogroup για την 6η δόση, όπως και το Συμβούλιο του ΔΝΤ στις 11 Νοεμβρίου για τον ίδιο λόγο.

Και μέσα σε όλα αυτά το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων να μεταδίδει ότι “Δεν παίζει μόνο με την τύχη του ευρώ αλλά ρισκάρει σοβαρά τη σχέση της και με το ΔΝΤ η Ελλάδα, με την απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Και αυτό γιατί η απόφαση Παπανδρέου μπορεί να θεωρηθεί από Διεθνές Νομισματικό Ταμείου ως παράβαση των δεσμεύσεων της χώρας. Και δεν αποκλείεται το ΔΝΤ να κρίνει ότι η Ελλάδα δεν αξίζει την υποστήριξή του.”

Και από τους γερμανούς τραπεζίτες τα μηνύματα δεν είναι καλά.

«Δεν μπορώ να φανταστώ να διενεργείται μια ανταλλαγή χρέους πριν το δημοψήφισμα», είπε ο επικεφαλής της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών, Μίκαελ Κέμμερ, σύμφωνα με το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το απόλυτο άδειασμα από τους Γερμανούς τραπεζίτες: συμφωνία μετά το δημοψήφισμα

Με το… ψαλίδι στο χέρι ο Ντάλαρα – Τηλεφώνημα στον Βενιζέλο

Γερμανία: Παράνομο να βγει η Ελλάδα μόνη της από το ευρώ
 

“Έλληνες, διπλασιάστε τις προσπάθειες σας για επίλυση του χρέους”

Ολλανδός πρωθυπουργός: «Άτυχες το δημοψήφισμα, πιέζουμε τον Παπανδρέου να το ακυρώσει»

 Σόϊμπλε: “Αποφασίστε επιτέλους τι θέλετε!”

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε