Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

ΔΝΤ: Θα παίρνει λεφτά η Ελλάδα όσο συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις

ΔΝΤ: Θα παίρνει λεφτά η Ελλάδα όσο συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.06.2011 | 19:45
Πρώτη δημοσίευση: 16.06.2011 | 19:40

Το ΔΝΤ εκφράζει, συγχρόνως, την αισιοδοξία του για την συνέχιση των χρηματοδοτήσεων, που προβλέπουν οι ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανέφερε σήμερα με ανακοινωθέν του ότι συναρτά τη συνέχιση της βοήθειάς του στην Ελλάδα με την υιοθέτηση των υπεσχημένων μέτρων οικονομικής πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση.

"Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την υποστήριξή μας προς την Ελλάδα, η οποία είχε συμφωνηθεί να δοθεί με αντάλλαγμα την υιοθέτηση των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της οικονομικής πολιτικής, που έχουν συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση", αναφέρει το ίδιο ανακοινωθέν.

"Οι διαβουλεύσεις, με σκοπό να εξασφαλιστεί μία πλήρης χρηματοδότηση του προγράμματος (δανεισμού) προοδεύουν, και προβλέπουμε μία ευτυχή κατάληξη στο θέμα αυτό κατά την προσεχή σύνοδο (των υπουργών Οικονομικών) της ευρωζώνης", αναφέρει το ανακοινωθέν του ΔΝΤ.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσουν εκ νέου την Κυριακή, αλλά και τη Δευτέρα, στο Λουξεμβούργο. Η μηνιαία σύγκληση του ίδιου οργάνου, θα γίνει την 11η Ιουλίου, αυτήν τη φορά στις Βρυξέλλες.

Το ΔΝΤ υπενθύμισε σήμερα ότι προκειμένου να εκταμιευθεί η πέμπτη, κατά σειράν, δόση του δανείου των 30 δισ. ευρώ, το οποίο τον Μάιο του 2010 είχε συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση, προαπαιτείται η έγκριση του Διοικητικού συμβουλίου του.

Διαβάστε επίσης:

Μας ''κρατάνε'' στη ζωή δίνοντας τώρα την 5η δόση


   Διαδώστε αυτό το άρθρο