Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

ΔΝΤ: το “κούρεμα” δεν αρκεί, η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Αυτό που κανείς δεν τολμά να πει ανοιχτά σε Ελλάδα και Ευρώπη φαίνεται ότι έστω και ως διαρροή λέγεται στους διαδρόμους του ΔΝΤ.

Το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων ως 50% δεν μοιάζει αρκετό, ακόμη και αν επιτύχει ως διαδικασία (και αυτό αμφισβητείται από πολλούς). Γιατί;
Πολύ απλά διότι για μια ακόμη φορά έγιναν λάθος υπολογισμοί. Τα μέτρα ήταν για μια ακόμη φορά λάθος και οι στόχοι για χρέος στο 120% του ΑΕΠ δεν φαίνεται πιθανό να επιτευχθούν.
“Το κούρεμα του 50% μπορεί να μην είναι πλέον αρκετό”, είπε αξιωματούχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη Wall Street Journal.
Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα ορισμένοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ εκτιμούν ότι “η ανάλυση που έχει γίνει για την βιωσιμότητα του χρέους δεν ισχύει πλέον”.
Ήδη πριν ολοκληρωθεί λοιπόν το PSI στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ετοιμάζουν νέο πακέτο και… όπως τον περασμένο Απρίλιο ο τότε επικεφαλής του ΔΝΤ ΝΣ Καν έλεγε (διαβάστε τη σχετική είδηση εδώ), έτσι και τώρα λένε πως “απαιτείται είτε μεγαλύτερο κούρεμα ή επιπλέον δάνεια από την Ευρώπη”
Ακόμα μεγαλύτερα ποσά από τους Ευρωπαίους που, θυμηθείτε το παράδειγμα της Γερμανίας, αρνούνται να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και όταν το βάζουν ζητούν επιτόκιο πάνω από 5%…
Φαύλος κύκλος που ενισχύει την άποψη άλλων πως εντός του 2012 θα υπάρξει κράτος μέλος της ευρωζώνης που θα βρεθεί εκτός, τα ονόματα περιττεύουν (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση).
Σε όλα αυτά έρχεται και ο κ. Σόιμπλε να λέει πως “προς το παρόν” δεν βλέπει έξοδο χώρας απ’ το ευρώ και ότι κατά τα άλλα σιγά, σιγά η Ευρώπη ανακάμπτει…

Διαβάστε επίσης:
Μας τα ‘παν κι άλλοι: Αποχώρηση μέλους από την ευρωζώνη μέσα στο 2012

“Έφαγαν” την Ελλάδα σε τρεις μυστικούς δείπνους

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε