Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Δασκαλόπουλος: “Να καταλάβει η Ελλάδα ότι ο χρόνος τελείωσε”

Δασκαλόπουλος: “Να καταλάβει η Ελλάδα ότι ο χρόνος τελείωσε”

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Κύπρο τονίζοντας ότι η Ευρώπη μπορεί να μην βρει το δρόμο της για την πραγματική ένωση και η Ελλάδα δεν πρέπει να αποδεχτεί αυτό το ρίσκο.

«Είναι καιρός να καταλάβει η Ελλάδα ότι ο χρόνος τελείωσε. Η Ευρώπη μπορεί να βρει τον δρόμο της για την πραγματική ένωση, αλλά μπορεί και να μην το βρει. Κανείς δεν γνωρίζει. Στη διαδικασία αυτή οι αδύναμοι θα υποφέρουν πιο πολύ, οι φτωχοί θα φτωχύνουν ακόμη περισσότερο. Δεν μπορούμε να αναδεχθούμε αυτό το ρίσκο», επεισήμανε.

Και πρόσθεσε: «Οι δικές μας καθυστερήσεις, οι ευρωπαϊκές αμφιθυμίες και η άτεγκτη λογική των αγορών δεν μας αφήνουν περιθώριο: ή προχωρούμε άμεσα και ριζοσπαστικά στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας μας και κοινωνίας μας ή θα περάσουμε στην κατηγορία των “αποτυχημένων κρατών”».

Μιλώντας σε εκδήλωση της Eurobank για την παρουσίαση ηλεκτρονικής πύλης προώθησης των εξαγωγών ο κ. Δασκαλόπουλος επισήμανε ότι η εμμονή στη μονομερή λιτότητα πέρασε στο επόμενο στάδιο της μονομερούς αυθαίρετης αλλαγής των κανόνων, με βάση όχι το καλό των πολιτών, αλλά την ιδεοληψία.

Μετά από πέντε χρόνια σκληρών προσπαθειών βρισκόμαστε πίσω στην ίδια αφετηρία, όπου όλα παίζονται, πρόσθεσε. O προαναγγελθείς πόλεμος έχει ήδη ξεσπάσει -το πεδίο μάχης έχει αλλάξει μόνο- και το ευρώ που γνωρίζουμε είναι το πρώτο του θύμα.

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίο για την Ελλάδα να αναγνωρίσει ότι η περίφημη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη έχει πολύ περιορισμένα όρια και ενέχει ένα τεράστιο κοινωνικό κόστος. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαίο για την Ελλάδα να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει επιτέλους να εφαρμόσει το δικό της σχέδιο εξόδου από την κρίση και εκσυγχρονισμού της οικονομίας της -πέρα από την όποια τρόικα», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΕΒ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δασκαλόπουλος: Χρειάζεται “σχέδιο Μάρσαλ” για να βγούμε από την κρίση

 

ΣΕΒ: Η Ευρώπη δοκιμάζει την υπομονή ενός ολόκληρου λαού 

 

Δασκαλόπουλος:”Πειραματόζωο και απομονωμένη η Ελλάδα” 

 

Δασκαλόπουλος: “Οι Ευρωπαίοι είναι ακόμα δύσπιστοι μαζί μας” 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε