Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Δε μας παρατάς χερ Σόιμπλε. Ελλάδα ο συνήθης ύποπτος

Το σημερινό Γιουρογκρούπ αναβλήθηκε λέει γιατί η Ελλάδα δεν είχε στείλει τις υπογραφές των Παπανδρέου Σαμαρά και δεν είχε βρει πως θα καλύψει τα 325εκ. Ευρώ.

Γνωστά Ευρωπαπαγαλάκια κυκλοφόρησαν την είδηση και όλα τα ενοχικά ελληνικά ΜΜΕ την υιοθέτησαν άκριτα ελεεινολογώντας για ακόμη μια φορά τους Έλληνες πολιτικούς.
Τα μετέφεραν άκριτα μαζί με δηλώσεις του κ. Σόιμπλερ- πρέπει να κάνει τρεις με τέσσερεις την μέρα-, πως η Γερμανία δεν θα βάλει τα λεφτά της στη μαύρη τρύπα και πως εκλογές δεν χρειάζονται και πως γενικά η Ελλάδα είναι για τα σκουπίδια.

Επιμένω να λέω πως πρόκειται για παρωδία που δεν έχουμε κανένα συμφέρον να παρακολουθούμε. Ίσα ίσα το αντίθετο.
Το Γιουρογκρουπ ανεβλήθη γιατί, όπως το ρεπορτάζ αργότερα αποκάλυψε, υπήρχαν ισχυρές διαφωνίες ΔΝΤ και Κομισσιόν-λέγε με Σόιμπλε- για την συμμετοχή της ΕΚΤ στο ελληνικό κούρεμα. Και γιατί το ΔΝΤ επιμένει πως το ελληνικό χρέος το 2020 δεν θα είναι 120% του ΑΕΠ αλλά τουλάχιστον 128 %.
Η διαφορά στα ποσοστά φαίνεται μικρή αλλά σημαίνει 25δισ τουλάχιστον και γι αυτό το ΔΝΤ επιμένει στην συμμετοχή της ΕΚΤ και των εθνικών Ευρωπαικών τραπεζών στο κούρεμα.

Μπροστά στο αδιέξοδο και τον καυγά υποχρέωσαν τον κ. Γιούνκερ να ανακοινώσει την αναβολή της συνεδρίασης.
Και για να μην βγάλουν τ’ άπλυτα στη φόρα , επιστράτευσαν το επικοινωνιακό τερτίπι του συνήθους υπόπτου.Τα έρριξαν στην Ελλάδα που τάχατες δεν έστειλε υπογραφές και πλάνο για τα 350 εκατομμύρια, δηλαδή για το ένα χιλιοστό του χρέους.
Και βρήκε ευκαιρία να μιλήσει και για σταθερότητα και για το τι θέλει γενικώς από την Ελλάδα , την Ισπανία , την Ευρώπη και ίσως τον κόσμο ολόκληρο ο κ. Σόιμπλε. Ησυχία τάξη, ασφάλεια, εργασία και χαρά. Οι εκλογές δςν περιλαμβάνονται στις προτιμήσειςτου, σιχαίνεται τις εκπλήξεις και τους αστάθμητους παράγοντες. Χαλάν το πλάνο!

Το πρόβλημα δεν είναι ο κ.Σόιμπλε. Δικαίωμα του να λέει το τι του αρέσει κι επειδή μας δανείζει καλό είναι να τον παρακολουθούμε.

Όχι όμως και να ακούμε την κάθε σκόπιμη κουβέντα του και να αναστατώνουμε τη χώρα με τα καμώματά του.
Δεν αναβλήθηκε το Γιούρογκρουπ από δική μας υπαιτιότητα. Τουλάχιστον όχι μόνο γι αυτό.
Ας αφήσουμε λοιπόν το αυτομαστίγωμα. Κι ας ασχοληθούμε με τα πιο σοβαρά.

Δεν του πέφτει λόγος για τις εκλογές του χερ Σόιμπλε.
Και στο γύψο άμα θέλουμε, μπαίνουμε και μόνοι μας δεν χρειαζόμαστε βοήθεια.
Τη δανειακή σύμβαση το Ελληνικό κράτος την υπέγραψε. Και θα την τηρήσει, εφόσον ο ελληνικός λαός που δικό του είναι και το κράτος, δεν αποφασίσει άλλα πράγματα.
Αυτό το ενδεχόμενο είναι πάντα ανοικτό. Σε κάθε δημοκρατία, καλή, κακή, κολοβομένη, χρεοκοπημένη,ανθηρή ή Γερμανική.
Έτσι είναι οι δημοκρατίες χερ Σόιμπλε.Κι οι Γερμανοί τόχουν μάθει καλύτερα απ΄όλους. Γιατί κι ο Αδόλφος με εκλογές βγήκε.
Και τότε δεν χάθηκαν μόνο 300δισ Ευρώ.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε