Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

«Δε θα τα καταφέρετε να εφαρμόσετε το πρόγραμμα σας»

«Δε θα τα καταφέρετε να εφαρμόσετε το πρόγραμμα σας»
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.05.2011 | 16:39
Πρώτη δημοσίευση: 31.05.2011 | 16:21

Ακόμη ένα χτύπημα από τον Fitch δέχτηκε η ελληνική οικονομία, με τον διεθνή οίκο να αμφιβάλλει για την ικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα για να αποκατασταθεί η δημοσιονομική αξιοπιστία της χώρας.

Σε ανακοίνωσή του, ο οίκος επισημαίνει επίσης το εύρος των προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπίσει η Αθήνα. Οι ανησυχίες αυτές εξηγούν την απόφαση του Fitch να μειώσει στα τέλη Μαΐου σε "Β+" την αξιολόγηση του ελληνικού χρέους.

Ο Fitch εξηγεί πως η αξιολόγηση αυτή, όσο χαμηλή κι αν είναι, λαμβάνει υπόψη την καταβολή νέων αρωγών από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Δεν είναι συμβατή με μια "ήπια" αναδιάρθρωση ή "αναδιάταξη" του ελληνικού χρέους, η οποία θα υποχρέωνε τον Fitch να θεωρήσει ότι η χώρα βρίσκεται σε αδυναμία αποπληρωμής του χρέους της, προειδοποιεί ο οίκος αξιολόγησης.

Η αξιολόγηση της Ελλάδας βρίσκεται ακόμη υπό την επιτήρηση του Fitch για επιπλέον υποβάθμιση. Ο οίκος αναφέρει πως θα λάβει την απόφασή του το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, μετά την ολοκλήρωση της τέταρτης εξέτασης από το ΔΝΤ και την ΕΕ κατά πόσον η Ελλάδα σέβεται τις δεσμεύσεις που ανέλαβε, σε αντάλλαγμα για τη χορήγηση μιας πρώτης βοήθειας 110 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέο χτύπημα από Fitch - Υποβάθμιση με μήνυμα για νέο δάνειο

Standard&Poor’s και Fitch : Δεν είναι μονόδρομος η αναδιάρθρωση

Fitch: O μηχανισμός στήριξης οδηγεί στη χρεοκοπία - Απειλεί με υποβάθμιση την Ελλάδα

Η Ελλάδα πίσω από την τριπλή υποβάθμιση της Κύπρου
   Διαδώστε αυτό το άρθρο