Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 6 Αθήνα Αναλυτικά

Δεν ξεκινά η διανομή πετρελαίου από τη Δευτέρα - Οι πρατηριούχοι απειλούν και ζητούν συνάντηση με τον Στουρνάρα

Δεν ξεκινά η διανομή πετρελαίου από τη Δευτέρα - Οι πρατηριούχοι απειλούν και ζητούν συνάντηση με τον Στουρνάρα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.10.2012 | 10:46
Πρώτη δημοσίευση: 12.10.2012 | 20:35

- Στην Αθήνα το πετρέλαιο θέρμανσης αναμένεται να πωλείται από 1,35 έως 1,37 το λίτρο
- Στις απομακρυσμένες περιοχές ωστόσο, η τιμή θα ξεπερνά το 1,40 ευρώ το λίτρο
- Το καλό είναι πως ο καιρός από Δευτέρα παραμένει αίθριος τουλάχιστον στην ηπειρωτική χώρα
- Η επιστροφή του επιδόματος θέρμανσης θα γίνεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, με τους εκπροσώπους των πρατηριούχων, που πραγματοποιήθηκε για το πετρέλαιο θέρμανσης. Έτσι, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσουν οι βενζινοπώλες τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης από τη Δευτέρα, οπότε ξεκινά η περίοδος διάθεσης του καυσίμου στην αγορά.

Οι ίδιες πηγές της αγοράς ανέφεραν σχετικά με το ενδεχόμενο να μην διανέμουν πετρέλαιο θέρμανσης οι πρατηριούχοι από τη Δευτέρα, ότι η ζήτηση έτσι κι αλλιώς θα είναι μικρή, λόγω της υψηλής τιμής, των καλών ακόμη καιρικών συνθηκών, της ευρείας χρήσης εναλλακτικών πηγών θέρμανσης (κλιματιστικά, φυσικό αέριο, pellets, κ.λπ.), αλλά και του γεγονότος ότι πολλοί καταναλωτές έχουν αποθεματοποιήσει πετρέλαιο θέρμανσης από τον Απρίλιο - Μάιο ενόψει της αύξησης της τιμής.

Στη συνάντηση με τον κ. Μαυραγάνη μετείχαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων και των μεταπωλητών πετρελαίου θέρμανσης. Αίτημα του κλάδου είναι να μην αυξηθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για τις παραβάσεις του συστήματος «Ήφαιστος».

Εν τω μεταξύ, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, ενόψει της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης με τον αυξημένο φόρο, από τη Δευτέρα.
Με τη τροπολογία καθιερώνεται ένας ενιαίος ειδικός φόρος κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, στα 330 ευρώ ανά 1.000 λίτρα.

Παράλληλα, ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή του φόρου, δηλαδή η καταβολή επιδόματος θέρμανσης, για όσους το δικαιούνται, με βάση εισοδηματικά και γεωγραφικά κριτήρια. Η επιστροφή θα γίνεται μέσω τραπεζικών λογαριασμών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς, θα διατεθεί προς 1,35 έως 1,40 ευρώ το λίτρο, έναντι περίπου ενός ευρώ που ήταν πέρυσι.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η οριστική ρύθμιση για το επίδομα θέρμανσης! - Στο 80% η εξίσωση με το κίνησης - Η τιμή θα ξεκινά από 1,40 το λίτρο


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook