Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Δεν παίρνει ούτε ευρώ στο Eurogroup η Ελλάδα

Δεν παίρνει ούτε ευρώ στο Eurogroup η Ελλάδα

Όπως ανέφερε ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, ακόμη κι αν υπάρξει συμφωνία, ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γερμανίας, θα πρέπει να συζητήσουν το θέμα στα κοινοβούλιά τους.

Σύμφωνα με το Reuters ο αξιωματούχος είπε πως «η επίτευξη συμφωνίας είναι ακόμα πιθανή μέσα στο Νοέμβριο, αλλά όχι απαραίτητα στις 12 Νοεμβρίου», επέμεινε και σε προειδοποιητικό τόνο σημείωσε: «Δεν θα υπάρξει συμφωνία αν δεν υπάρξει συμφωνία σε όλα τα θέματα του πακέτου. Δεν θα αποδεσμεύσουμε την επόμενη δόση μέχρις ότου να έχουν ξεκαθαριστεί όλες οι λεπτομέρειες», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Από την πλευρά του, ωστόσο,υ ο Ευρωπαίος Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν δήλωσε ότι η θα επιτευχθεί συμφωνία την επόμενη Δευτέρα στο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Χρειαζόμαστε μία κοινή θέση για το πώς θα μειώσουμε το χρέος μέχρι τη συνεδρίαση της 12ης Νοεμβρίου και είμαι πεπεισμένος ότι θα είμαστε ικανοί να το πετύχουμε», επεσήμαε στο Reuters, ο Ρεν, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της G20 στο Μεξικό.

Διαβάαστε επίσης:
Τεχνική βοήθεια από την Παγκόσμια Τράπεζα ζήτησαν Ελλάδα – Πορτογαλία

Αύξηση φόρων σε τσιγάρα, καπνό και υγραέριο κίνησης

Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο με όλες τις οδυνηρές παρεμβάσεις – Όλα τα μέτρα και το νομοσχέδιο στο NewsIt

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε