Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Δεν παίρνουν σύνταξη στον ΟΓΑ αν δεν δηλώσουν… ζωντανοί!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Καθυστερήσεις στην πληρωμή των συντάξεων στους δικαιούχους του ΟΓΑ αυτόν τον μήνα. Ο λόγος;

 

Ο Οργανισμός ξεκίνησε μετά από χρόνια τον έλεγχο για να διαπιστωθεί ποιοι από τους δικαιούχους είναι ζωντανοί και ποιοι παίρνουν σύνταξη χωρίς να είναι στην…ζωή.
 
Όπως δήλωσε στο Mega σήμερα το πρωί ο Διοικητής του ΟΓΑ Λευτέρης Παπαγεωργίου αυτό τον μήνα περίπου 2.000 συνταξιούχοι δεν πήραν την σύνταξη τους γιατί υπάρχει αμφιβολία αν είναι ζωντανοί. Μάλιστα όπως είπε μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει οι συνταξιούχοι να συμπληρώσουν το ειδικό έντυπο που θα τους αποσταλεί και με αυτό θα επιβεβαιώνεται ότι είναι ακόμη στην ζωή και δικαιούνται να παίρνουν την σύνταξη τους. Για όσους δεν πάρουν αυτό τον μήνα την σύνταξη, και εφόσον επιβεβαιώσουν ότι ζουν θα πληρωθούν δύο συντάξεις τον επόμενο μήνα μαζί με το καλοκαιρινό επίδομα.
 
Μια νέα εξέλιξη είναι και το πως θα καταβάλλεται η σύνταξη από την 1η Ιανουαρίου του 2011. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπαγεωργίου από το νέο χρόνο όλες οι συντάξεις θα πληρώνονται μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ. Έχει ήδη αρχίσει η αποστολή των ειδικών εντύπων στους συνταξιούχους που θα το συμπληρώσουν και θα το στείλουν στον ΟΓΑ και έτσι πλέον τα λεφτά θα μπαίνουν απευθείας σε λογαριασμό.
 
Σε ότι αφορά συνταξιούχους που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές ή έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ο ταχυδρόμος θα συνεχίσει να τους χτυπά την πόρτα αφού παρουσιάσουν τα κατάλληλα δικαιολογητικά μαζί με το έντυπο που θα τους αποσταλεί.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε