Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Δεν πήρες απόδειξη; 100 ευρώ πρόστιμο!

Δεν πήρες απόδειξη; 100 ευρώ πρόστιμο!

Και κίνητρα φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο σε όσους επαγγελματίες πληρώσουν εγκαίρως τα πρόστιμα για μη καταβολή ΦΠΑ κ.α. αλλά και ποινές για τους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα όσοι πληρώσουν στην προθεσμία και φανούν συνεπείς τα επόμενα δύο χρόνια θα έχουν επιστροφή του προστίμου κατά 30%, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής.

Το νομοσχέδιο θα έχει και ποινές για όσους καταναλωτές δεν παίρνουν αποδείξεις, που πιθανόν να οριστεί στα 100 ευρώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Σημειώνεται ότι μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου ή το αργότερο του Ιανουαρίου, αναμένεται να κατατεθούν στη Βουλή οι νέες διατάξεις που θα καταργούν τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων και τη θέση του θα πάρει το νέο ποινολόγιο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή τα πρόστιμα δεν θα υπερβαίνουν τις 300.000 ευρώ γιατις περιπτώσεις πλαστών ή νοθευμένων στοιχείων και 100.000 ευρώ για τις υπόλοιπες περιπτώσεις παραβάσεων.

Σε περίπτωση υποτροπής τα πρόστιμα θα προσαυξάνονται κατά 50%.

Παράλληλα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους η φορολόγηση των ελευθερων επαγγελματιώ θα γίνεται πλέον με αντικειμενικά κριτήρια, στα οποία θα συμπεριλαμβάνονται και οι καταθέσεις.

(Διαβάστε την είδηση)

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε