Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Δεν σκέφτομαι την παραίτηση – Λύση στο ”κενό” χωρίς νέα μέτρα”

Δεν σκέφτομαι την παραίτηση – Λύση στο ”κενό” χωρίς νέα μέτρα”

Ο Γ. Στουρνάρας αποκλείει τη μείωση του κατώτατου μισθού, το κούρεμα των καταθέσεων και την πιθανότητα η εφορία να προχωρήσει σε κατασχέσεις και ”βρίσκει” λύση του χρηματοδοτικού κενού με δύο κινήσεις.

Συνέντευξη με τίτλο «Το πρόβλημα του «κενού» θα λυθεί με δύο κινήσεις» έδωσε στην εφημερίδα Ναυτεμπορική ο υπουργός Οικονομικών Ι. Στουρνάρας.

το μήνυμα που στέλνει ο κ. Στουρνάρας είναι «επιμήκυνση των λήξεων δανείων που κατέχει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης, όπως προβλέπει η απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, ή μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος»

Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, το μήνυμα που στέλνει ο κ. Στουρνάρας είναι «επιμήκυνση των λήξεων δανείων που κατέχει η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης, όπως προβλέπει η απόφαση του Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, ή μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος».

Η μετακύλιση των λήξεων θα έλυνε το άμεσο χρηματοδοτικό πρόβλημα, σε συνδυασμό και με την ανανέωση των ομολόγων που έχουν δοθεί στις τράπεζες, ύψους 4,5 δισ. ευρώ

Ο υπουργός Οικονομικών εξηγεί πως μπορεί να λυθεί το πρόβλημα με δύο κινήσεις.
”Η ΕΚΤ και οι κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης μπλοκάρουν τη μετακύλιση των λήξεων δανείων, ύψους 19 δισ. ευρώ, έως το 2016, εκ των οποίων 10 δισ. ευρώ λήγουν εντός του 2014, προβάλλοντας εκ των υστέρων το επιχείρημα ότι αποτελεί νομισματική χρηματοδότηση.

Η μετακύλιση των λήξεων θα έλυνε το άμεσο χρηματοδοτικό πρόβλημα, σε συνδυασμό και με την ανανέωση των ομολόγων που έχουν δοθεί στις τράπεζες, ύψους 4,5 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός αποκλείει το άνοιγμα του ασφαλιστικού, τη μείωση του κατώτατου μισθού, το κούρεμα των καταθέσεων και την πιθανότητα η εφορία να προχωρήσει σε κατασχέσεις

Οι διαπραγματεύσεις για το χρηματοδοτικό κενό θα διεξαχθούν Νοέμβριο με Δεκέμβριο, ενώ η συζήτηση για τα μέτρα μείωσης του χρέους θα ανοίξει μετά τον Απρίλιο του 2014”.

«Δεν σκέφτηκα ποτέ να παραιτηθώ»

Απαντώντας στην ερώτηση αν έχει πολιτικές φιλοδοξίες, ο κ. Στουρνάρας αποφεύγει να πάρει σαφή θέση, λέγοντας: «Μέχρι το Μάιο – Ιούνιο έχω πολλή δουλειά, μετά τα πάντα είναι ανοιχτά». Ξεκαθαρίζει ότι αισθάνεται άνετα στη θέση του, «δεν σκέφτηκα ποτέ να παραιτηθώ», λέει.

«Μέχρι το Μάιο – Ιούνιο έχω πολλή δουλειά, μετά τα πάντα είναι ανοιχτά». Ξεκαθαρίζει ότι αισθάνεται άνετα στη θέση του, «δεν σκέφτηκα ποτέ να παραιτηθώ»

Ο υπουργός αποκλείει το άνοιγμα του ασφαλιστικού, τη μείωση του κατώτατου μισθού, το κούρεμα των καταθέσεων και την πιθανότητα η εφορία να προχωρήσει σε κατασχέσεις.

Διαβάστε επίσης: Διαψεύδει η κυβέρνηση δημοσιεύματα για προβλήματα στις σχέσεις Σαμαρά Στουρνάρα

”Αποφασίστε γρήγορα: Γιγαντιαίο κούρεμα χρέους ή επιστροφή στη δραχμή”

Financial Times: Δεν θα συνέλθουμε ποτέ από τη μόνιμη λιτότητα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε