Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Δεν θα δοθεί όλη η δόση στην Ελλάδα - Δίνουν 4,2 δισ. την Πέμπτη και μας κόβουν 1 δισ.

Δεν θα δοθεί όλη η δόση στην Ελλάδα - Δίνουν 4,2 δισ. την Πέμπτη και μας κόβουν 1 δισ.
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.05.2012 | 22:21
Πρώτη δημοσίευση: 09.05.2012 | 21:59

To Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) ανακοίνωσε σήμερα από το Λουξεμβούργο ότι στις 10 Μαΐου θα εκταμιευθούν 4,2 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Ενδεικτικό των πιέσεων που άρχισαν από τους ευρωπαίους εταίρους, το EFSF ανακοίνωσε ότι θα δοθούν στην Ελλάδα τα 4,2 δισεκατομμύρια ευρώ και όχι τα 5,2 δισ όπως ήταν αρχικά αναμενόμενο.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του το EFSF αναφέρει ότι αποδεσμεύει τα 5,2 δισ. ευρώ που εκκρεμούν από το πρώτο «πακέτο» δανείων, ύψους 39,4 δισ. ευρώ ως το τέλος Ιουνίου. «Το ποσό των 4,2 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί στις 10 Μαΐου.

Το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ δεν είναι απαραίτητο πριν από τον Ιούνιο και θα εκταμιευθεί ανάλογα με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. Αυτό για πολλούς αποτελεί μία ευθεία πίεση προς τους έλληνες πολιτικούς για εξεύρεση λύσης στην ακυβερνησία που μαστίζει τη χώρα και είναι ένα πρώτο δείγμα των όσων ακολουθήσουν εάν η Ελλάδα τελικά δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της.
 
Όπως και με τις προηγούμενες δόσεις προς την Ελλάδα, το EFSF θα μεταφέρει τα 4,2 δις. ευρώ σε δεσμευμένο λογαριασμό ο οποίος δίνει προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους», αναφέρει η ανακοίνωση του EFSF.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αύριο παίρνουμε 5,2 δισ. από τους δανειστές μας αλλά μετά... άγνωστο

Η Μέρκελ επαναλαμβάνεται: “Πρέπει η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της”


   Διαδώστε αυτό το άρθρο