Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 16 Αθήνα Αναλυτικά

Δεν θα πληγούν οι Γερμανοί από την βοήθεια που θα δοθεί στην Ελλάδα

Δεν θα πληγούν οι Γερμανοί από την βοήθεια που θα δοθεί στην Ελλάδα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.04.2010 | 16:41
Πρώτη δημοσίευση: 17.04.2010 | 16:25

Η Γερμανία δεν θα κληθεί να καταρτίσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό στο πλαίσιο παροχής οικονομικής βοήθειας προς στην Ελλάδα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Ελλάδα κινείται προς την κατεύθυνση ενεργοποίησης του μηχανισμού έκτακτης οικονομικής βοήθειας, επιδιώκοντας να αποσαφηνίσει τις λεπτομέρειες που αφορούν στην παροχή βοήθειας από τις χώρες της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε περίπτωση που χρειαστεί κάτι τέτοιο.

Η Γερμανία δεν υποχωρεί εδώ και καιρό στις πιέσεις για παροχή βοήθειας, εξαιτίας του έντονα αρνητικού κλίματος ως προς αυτό που επικρατεί στη χώρα, αλλά το περασμένο σαββατοκύριακο οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφώνησαν στην παροχή πακέτου βοηθείας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αν κριθεί αναγκαίο.

"Ο κίνδυνος" να χρειαστεί να επιβαρυνθούν οι φορολογούμενοι "είναι ελεγχόμενος", δήλωσε ο Σόιμπλε στο περιοδικό Der Spiegel. "Το πακέτο θα περιλαμβάνει πίστωση από την κρατική αναπτυξιακή τράπεζα, το οποίο θα εγγυηθεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Δεν χρειαζόμαστε συμπληρωματικό προϋπολογισμό γι αυτό. Αλλά θα εισηγηθούμε νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στην Κάτω Βουλή", πρόσθεσε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα χρειαστούν οικονομική βοήθεια άλλες χώρες, είπε ο Σόιμπλε.

Ωστόσο, ο Σόιμπλε επανέλαβε την άποψή του ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι Συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ότι ίσως να ήταν καλύτερο για τις χώρες με μεγάλα χρέη να εγκαταλείψουν τη νομισματική ένωση.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook