Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

''Δεν θα πληρώνουν ευρωπαίοι φορολογούμενοι ελληνικές εγκληματικές συμπεριφορές''

Νίκος Κονιτόπουλος |
''Δεν θα πληρώνουν ευρωπαίοι φορολογούμενοι ελληνικές εγκληματικές συμπεριφορές''
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.11.2011 | 12:55
Πρώτη δημοσίευση: 18.11.2011 | 12:55

Με αυτό το επιχείρημα οι Γερμανοί Χριστιανοδημοκράτες απαιτούν από την ελληνική κυβέρνηση την πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου υπεξαίρεσης στην Proton Bank.

Οι βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος CDU ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση να ρίξει τάχιστα άπλετο φως στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης 700 εκατ. ευρώ στην ελληνική τράπεζα Proton Bank.
''Αναμένω την ταχεία και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης από την ελληνική κυβέρνηση. Δεν είναι επιτρεπτό να χρηματοδοτούν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι εγκληματικές συμπεριφορές'', υπογράμμισε ο εκπρόσωπος δημοσιονομικών θεμάτων της CDU, Κλάους-Πέτερ Φλόσμπαχ.

Σε συνέντευξή του προς την εφημερίδα Rheinische Post, ο Φλόσμπαχ τονίζει: ''Εάν αποδειχθεί ότι οι ελληνικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί έχουν αποτύχει σε τέτοιο βαθμό, κάποτε δεν θα έχουμε ερείσματα για την υποστήριξη της Ελλάδας''.
Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η ελληνική τράπεζα στηρίχτηκε τους προηγούμενους μήνες με 900 εκατ. ευρώ από το ευρωπαϊκό ταμείο διάσωσης.

Η εισαγγελία της Αθήνας διερευνά την υπόθεση ενώ οι έρευνες έχουν στραφεί και εναντίον του προέδρου της Λαβρέντη Λαβρεντιάδη. Υποψίες υπάρχουν ότι και πρόσφατη έκρηξη βόμβας στο Χαλάνδρι, η οποία προκάλεσε υλικές ζημιές σχετίζεται με την υπόθεση.

Πηγή : DEUTSCHE WELLE

Διαβάστε επίσης : Σε μία κλωστή κρίνεται η ευρωζώνη - Ανεξέλεγκτα τα spreads
Νίκος Κονιτόπουλος


   Διαδώστε αυτό το άρθρο